2015-11-21 1328 瀏覽
Dabyida 位處尖東棉登徑,就近K11。咁岩同朋友係附近敍舊,門口睇到裝修幾有格調,環境又幾幽靜,岩哂聊天敘舊。睇睇餐單都覺價錢以地段黎講算係合理,抱著不妨一試的心態就入去喇!Set Lunch以半自助的形式供應。上菜前就當然先到Salad Bar食少少開胃菜!Salad Bar提供的款式都不少,餐包、沙律、巴馬火腿等都有供應。我最鐘意佢嘅cheese platter, 當日有三款芝士,雖然只係幾種最普遍的Brie、Parmesan同 Emmental,味道卻有酒店buffet水凖,配芝士的cracker 口感也幾好。友人最like嘅係沙律,因為選擇多,就連薯仔沙律及螺絲粉沙律都有呢!食完前菜,就剛好上主菜。我點嘅係Italian Sausage pizza ($198)。做法正宗,而且餅底香脆,最重要係足料,我同友人一食就停唔到手。同行朋友點嘅係西班牙黑毛豬配藍莓汁。肉質厚實,而且肉汁豐富,證明廚師對火候把握唔錯。但醬汁卻是失分點,話係藍莓汁,但藍莓味毫不突出,要沾好多先食到好淡藍莓味,但總括而言還是不錯的。即磨咖啡。個杯不錯看。食完主菜,瘋狂拎左好多甜品。抹茶味的cake最讚,
即磨咖啡。個杯不錯看。
食完主菜,瘋狂拎左好多甜品。抹茶味的cake最讚,芒果moss 都ok。macaron 一如既往好甜,而且唔脆口,其他朋友如果黎就唔會推薦佢地食喇!拎太多最後吃唔哂!

總括而言,自助吧同主菜正評,但甜品和街外cafe岀品差唔多,唔使專登黎試。兩人加埋食左五百蚊唔夠,以環境和地段計,ok la!
2015-11-15