成日都係海港城迷路,都行左陣先搵到依間英國皇室餐廳平日3點黎到唔會好旺場,不過保險d都係book定位好。話明英國皇室餐廳,裝飾點敢馬虎...哈哈,門口有個大cupcake櫃歡迎你,入面用餐位置以白同少少金色為主,有d好華麗既吊燈,不過最鐘意都係枱面印左好靚pattern既餐具食多左幾次afternoon tea發現其實都係想有唔同野食過下口癮,通常濟到食唔晒,所以識食梗係嗌1人teaset再加其他dish轉眼間teaset黎到,喔!好mini唔怪之得咁平。影左幾張相另一個超搶volt既"配角"就出場,都係要講左佢先- 澳洲和牛雞蛋芝士漢堡($108):嘩!好大隻蛋黃哥同我地say "HI"~隔離點解係M記幼薯條既?!醒目朋友好快發現d薯皮,應該係真材實料嫁wor~即刻試食,OMG!真係好好好好薯又脆又好味 真係唔應該以貌取薯,不過都係覺得如果薯條粗少少會開心d時不而遲要快d試下令人垂涎三尺既大burger喇個包偏乾左少少,但係佢搽d好鬼香既牛油去烘完,就咁食塊包都夠開心~~ 入面除左蕃茄芝士同超juicy唔知n成熟和牛之外,仲竟然有火箭菜而唔係生菜,仲有仲有蛋黃哥比我地篤爆左之後d蛋汁
成日都係海港城迷路,都行左陣先搵到依間英國皇室餐廳
平日3點黎到唔會好旺場,不過保險d都係book定位好。

- 澳洲和牛雞蛋芝士漢堡($108):
澳洲和牛雞蛋芝士漢堡
 真係唔應該以貌取薯,不過都係覺得如果薯條粗少少會開心d

時不而遲要快d試下令人垂涎三尺既大burger喇
澳洲和牛雞蛋芝士漢堡
 入面除左蕃茄芝士同超juicy唔知n成熟和牛之外,仲竟然有火箭菜而唔係生菜,仲有仲有蛋黃哥比我地篤爆左之後d蛋汁流晒去件和牛到,真係好match好有volume好滿足!哈哈~

- 皇室下午茶(1位用$160,不過如果想好似豐富d又或者唔方便同人分甘同味,其實叫2人三層teaset係抵d嫁$280):
皇室下午茶(1位用)
(上)英式鬆餅,新英倫炸蝦多士,鵝肝車厘軟包
(上)英式鬆餅,新英倫炸蝦多士,鵝肝車厘軟包
/Oh..muffin都係偏乾,失望之際點下個玫瑰紅莓醬,好鬼正
好香之餘仲有dd微酸夠晒fresh,佢太正所以都幾乎放棄左另外咸咸地果個cream。
/蝦多士細細粒,比想像中少油&幾好味。
/唔食鵝肝所以無試到個軟包。

(下)意大利火腿手指三文治,迷你黑松露雞蛋漢堡,精選英式西餅x3
/塊意大利火腿真係薄到透,不過原來已經好夠味,同芝士打孖上實無死,仲要塊芝士咁香

/小burger真係好mini,中間有蕃茄同加左黑松露既雞蛋,都唔錯。
/以為係最出色既西餅,點知疑似燈味同藍莓味果2件都勁甜&蛋糕唔夠鬆軟
...好彩件朱古力慕絲蛋糕幫佢拎番d分

- Iced mocha:
Iced mocha
第1眼係比個杯墊吸引xP好靚~杯mocha好香咖啡味又夠milky

Overall,如果想搵個靜靜地靚靚地既地方同朋友傾下計都係唔錯既選擇
不過個teaset真係好一般.....反而黎到一定要試個和牛雞蛋芝士漢堡!!大力推介
2015-08-19
Iced mocha