2010-08-30 1247 瀏覽
因早前曾在pizza hut試過一款黑松露pizza覺得不錯,早前本想一寫,後來再到cpk經過早前留給我的印象(那次原因係第三次食香芒烤雞pzza但點解食前幾小時空腹都會前所未有的咁口渴以致暫別了cpk一段時間),直至最近我倆覺得值得再俾多次機會試試...但原來cpk的相同類似款式雜菌pizza更美味。classic caesar(half$55)--我的例牌菜,半年至9個月後的今日再去水準算叫keep到。wild mushroom$88—前文我都講過暫別了cpk一陣,都係因當時無意中試過pizza hut有款黑松露pizza覺得香、惹味,再者曾經對cpk的印象都不錯繼而令我們在cpk博叫類以菇菌的pizza。這係雜菌pizza,網上官方menu已詳述。反而我想講食得出佢的菇類很新鮮,一咬落去很juicy,而且若然菇菌乾咬落去會很韌,今次就不見得韌了。pizza一上枱時有陣很香很清新很強烈的味道,原來係我半年前才開始喜歡的芹菜,menu寫係歐芹,我唔識兩者分別,不過覺得很襯菇菌的味道,亦令兩者味道更突出,相得益彰。(waitress落單時溫馨提示此pizza全素冇肉,正合我們心意,可另
因早前曾在pizza hut試過一款黑松露pizza覺得不錯,早前本想一寫,後來再到cpk經過早前留給我的印象(那次原因係第三次食香芒烤雞pzza但點解食前幾小時空腹都會前所未有的咁口渴以致暫別了cpk一段時間),直至最近我倆覺得值得再俾多次機會試試...但原來cpk的相同類似款式雜菌pizza更美味。[事實自己食評更新率並不穩定,基於時間有限我唯有放棄pizza hut黑松露雜菌pizza那篇—hey...有興趣的朋友去試試都不錯哩!]
wild mushroom$88—前文我都講過暫別了cpk一陣,都係因當時無意中試過pizza hut有款黑松露pizza覺得香、惹味,再者曾經對cpk的印象都不錯繼而令我們在cpk博叫類以菇菌的pizza。這係雜菌pizza,網上官方menu已詳述。反而我想講食得出佢的菇類很新鮮,一咬落去很juicy,而且若然菇菌乾咬落去會很韌,今次就不見得韌了。pizza一上枱時有陣很香很清新很強烈的味道,原來係我半年前才開始喜歡的芹菜,menu寫係歐芹,我唔識兩者分別,不過覺得很襯菇菌的味道,亦令兩者味道更突出,相得益彰。(waitress落單時溫馨提示此pizza全素冇肉,正合我們心意,可另加雞肉$15)
tomato basil spaghettini$78--話就話意粉,不過麵身煮得剛好,不軟不硬,加上羅馬蕃茄的配搭個汁很豐富很甜很開胃。我係就係喜歡食蕃茄,不過本地蕃茄只有酸酸酸多核,簡單講我個人食完完覺得不至於齋用個moon記茄汁煮嘅。
食後感:
覺得食物及服務比早前更好,其一當然為此分店搬遷至另一位置作為鋪路;其二約略睇到前面d食訐發生咩事...
menu過往的香芒烤雞已消失,哦...都係好事,因為侍應告知menu部份會更換款式。
今次太飽食不下甜品,但希望有機會再試它的pizza吧!pizza hut我係就係間唔中照去,但與cpk兩者我最近幫襯的分別我個人覺得都係pizza發粉多寡的分別罷了。講款式講salad,誠然,我都喜歡cpk,不過口渴程度不要突然過火就good了。^^今次冇渴水

wild mushroom pizza
tomato basil spaghettini
2010-08-09
wild mushroom pizza
tomato basil spaghettini
  • wild mushroom pizza & tomato basil spaghettini