TGIF!終於到星期五,梗係同朋友食番餐好。想試Burgeroom 好耐架喇,知道佢係以好味同足料聞名見到d相都好期待,最大的嘉訊係九龍都有分店喇,仲要係美麗華商場,都幾就腳,容易搵。要人齊先入得,但無限時,地方又坐得舒服,都唔錯呀!大啡菇芝士牛肉漢堡($105)喂,一上抬,即刻被佢賣相同份量所震懾,絕無欺場。張開口張到超大,最多只係食到包底,可想而知係咪要用「洪荒之力」先食到完座漢堡山。塊牛肉同蘑菇係最吸引架,大大塊,又Juicy!層melting cheese 又係好味到加哂分。成個包唔會食到東一忽,西一忽,食完都可以好乾淨好整齊。不過如果成個包再熱少少先上碟會好d⋯⋯軟殼蟹漢堡($108)每個漢堡包都好巨型,漢堡包亦都差點容納唔哂軟殼蟹,軟殼蟹的兩隻蟹腳唯有飛出黎,所以要先K.O.。軟殼蟹份量夠,油份控制好,唔會炸到成口油,不過味道一般,好似有點澀澀地帶苦的味;好彩D沙津醬幾甜,唔係普通平時好酸果d,可以中和番。都係果句,包身係幾鬆軟,不過好似有d攤凍的感覺,熱d先上抬會好d。嘻嘻,呢個打橫影哂兩個漢堡包的材料就好清晰!呢個要打星,牛油果醬芝士蕃茄薯條!($62)So far,

要人齊先入得,但無限時,地方又坐得舒服,都唔錯呀!
大蘑菇芝士牛肉漢堡包
大啡菇芝士牛肉漢堡($105)

不過如果成個包再熱少少先上碟會好d⋯⋯
軟殼蟹漢堡包
軟殼蟹漢堡($108)

嘻嘻,呢個打橫影哂兩個漢堡包的材料就好清晰!

牛油果醬芝士蕃茄薯條
呢個要打星,牛油果醬芝士蕃茄薯條!($62)

So far, 在香港未食過呢個配搭。本身係牛油果控,最鐘意食牛油果,夠健康又係Super Food! 薯條勁厚身,食落去好滋味,而且炸到甘香鬆脆、脆卜卜!配上牛油果醬同蕃茄,可減低油膩感,牛油果果醬好濃,唔會勁稀,所以味道好出,又好清新!
仲要好似無窮無盡的芝士,三種配料的配搭,真係令我好想番轉頭!

份量都幾多,兩個人都夠Share,起初我地仲打笑說好似食極都食唔完。

侍應服務態度都好好,收碟好快手,加上又好快手,幾好!適宜放左工同朋友黎聚聚的傾計好地方!
2016-09-02
$137.5 (晚餐)
大蘑菇芝士牛肉漢堡包
軟殼蟹漢堡包