2016-09-09 446 瀏覽
BBQ7080在香港,相信大家都不陌生。兩年前的生日,在尖沙咀另一家分店請過家人吃正宗韓國燒烤。原來兩年後的7080,已經有放題。通常放題給人的感覺都不太好,但這次和姊妹去食,質素無變!一坐下看看menu,今天是星期日所以是$198加一。比起之前,$198可以任點飲品,都算抵食!飲品是韓燒的救命恩人,減低熱氣感。而且menu外還附有premium menu, 可加錢點燒酒類和其他貴價的肉類,選擇可是很多的!這支桃味燒酒好好飲!一開始就倒左爐邊芝士 & 蛋漿等十分鐘到就可以食了!熟食方面,先點了一個辣海鮮豆腐湯,上枱時熱辣辣,先暖一暖胃。熟食方面還有煎餃,拉麵,煎餅等等傳統食物,不用擔心只有韓燒的選擇啊!五花腩都是韓燒的主打菜式,想解膩可同泡菜一齊食!這兒的韓國姐姐會幫你燒,你可以和朋友乖乖等食,不用落手。其他店員的態度也不錯!之前去過呢間都係散嗌,轉左放題之後第一次食,平日$198加一,假日就再貴小小,價錢都合理 ,除左premium menu要額外加錢,其他都係任叫任飲!👍😋😋韓燒黎講都好抵我同朋友都好擦得😆一開始嗌左好多肉同海鮮,八瓜魚仔好特別!特別推介有以下幾種!烤五花腩同特級雪
一開始就倒左爐邊芝士 & 蛋漿
等十分鐘到就可以食了!
我同朋友都好擦得😆一開始嗌左好多肉同海鮮,八瓜魚仔好特別!

特別推介有以下幾種!
烤五花腩同特級雪花牛肉。肉質鮮美,好juicy! 包埋爽脆的生菜食一流!

仲有烤雞肉串同海鮮類都係不錯既選擇!夠哂新鮮,不過因為食左好多肉已經食不落!

價錢抵食,肉的質素高,值得去啊!