2015-06-13 2043 瀏覽
經過附近本來諗住上嚟飲杯咖啡,係樓下見到個黑板,已經心大心細叫唔叫窩夫。但其實食完lunch無幾耐,所以只係叫咗杯冰咖啡,不過因為太口渴嘅關係唔記得左影相!右上角個杯就係比我飲剩少少杯冰咖啡,我叫左耶加雪夫,甜甜地酸度一般。可能加咗冰嘅關係,味道比較淡,Body都比較薄。不過係咁熱嘅天氣飲又唔錯!飲左幾啖冰咖啡後,見到個餐牌份窩夫就更加抗拒唔到,完全受不了引誘!好彩呢度有得選擇半分,但係半分嘅份量都唔算少,都有兩件窩夫!而且半份都只係$38,好抵!一上枱時其實有少少失望,竟然唔係我最鐘意嘅雲呢拿雪糕。不過整體嘅賣相顏色已經好吸引,野莓方面有藍莓同士多啤梨!藍莓粒粒都好大粒好甜,而士多啤利雖然有少少酸,但都好新鮮,配窩夫一齊食就好balance!再加上有焦糖醬同士多啤利醬作點綴,就更加好味!窩夫都好真才實料外脆內軟,外面烤得香脆,而入面則似蛋糕咁!最後還叫了一杯熱咖啡來幫助消化,同樣也是耶加雪夫,今次因為是熱的,所以香味更新突出,甜度也更加高,Body也比較厚,還是熱的比較好!
題外話/補充資料: 環境方面俾我扣咗少少分,因為人太多太嘈。不過就係因為好食先會多人來!
2015-06-11