星期六嘅下晝,放假嘅朋友都知道係同朋友出去食lunch 傾計最好嘅時間,既可以慢慢食、慢慢傾,又可以食完各自走下場。今日我哋嚟到搵食到尖咀,搵咗一間係apartment入面嘅caffe慢慢食食嘢,吹吹水。搭lift 上到去,見到佢環境好warm,木製傢俬為主。但因為面積唔大,同都幾多返工人上去食,所以都要等一陣子位,大約十分鐘到。menu 上都係lunch set,相信為畀返工人士係度快嘆個午餐用,並冇提供a la carte menu 畀我哋。我哋叫咗兩個意粉同一個mini pizza。佢杯cappuccino都唔錯,不過不失。頭先提及,佢間嘢都幾爆,好多人吓, 但個latte art 都有係度,算係咁。睇到佢話個waffle 係用movenpick 雪糕,女士諗都唔諗即點!總結,如果你係尖咀,有啲餓,3 - 4 個人,可以上嚟呢度食個下晝,或者食個甜品,但唔保證你可以坐得好耐。movenpick 吸引力絕對有,相信女士們都很想要吧?

我哋叫咗兩個意粉同一個mini pizza。
香蒜牛肉意粉
cappuccino