2015-05-12 1312 瀏覽
去I Square睇戲前先醫肚,於是搵到東海蟹,可能我地6:30左右就入座,所以好多位,D餸亦上得好快。千島醬煎蟹餅 – 誠意推介,必食,個煎蟹餅造到成粒帶子咁,我初初以為佢上錯菜,但個千島醬又啱喎,食落先知原來係煎蟹餅,除左蟹肉之外,仲有不少配菜,食落鮮而不膩,加上我最愛既千島醬,兩者非常夾。7點左右我地旁邊有一圍都order千島醬煎蟹餅,但我聽到侍應話已經賣晒,可想而知呢味菜幾咁受歡迎,記得一坐底就先order啦!脆皮燒腩仔 – 雖然唔太差,不過個人都係覺得太興好食D。青瓜木耳海蜇頭 – 個人喜愛,去好多酒樓都會叫,佢個海蜇頭都好爽。蟹湯小籠包 – 早知小籠包會隻隻獨立上,所以原本只叫左兩隻,同男友一人一隻,食完之後忍唔住馬上嚟多round,小籠包湯汁熱辣辣,個皮厚簿適中,最正既係上菜既姐姐會用心提我地快D食左小籠包先,唔係凍左無咁好食,第二次上小籠包既姐姐都有同樣既溫韾提示,好貼心,姐姐抵讚。法式焗扇貝 – 個賣相真係好靚,覺得自已係度食緊西餐,隻扇貝就唔算好大隻,但好嫩滑,個芝士醬汁好正,我要嚟撈飯添。酥炸桶蠔 – 又好似隻扇貝咁一隻隻上菜,隻蠔外面炸得好脆,但裡面仲係好jui
脆皮燒腩仔 – 雖然唔太差,不過個人都係覺得太興好食D。
酥炸桶蠔 – 又好似隻扇貝咁一隻隻上菜,隻蠔外面炸得好脆,但裡面仲係好juicy,愛蠔之人必食。
2015-05-03