2015-06-15 9251 瀏覽
男朋友一直好想試洲際的afternoon tea, 這天係男朋友生日又適逢母親節, 所以就去了洲際Lobby Lounge 輕鬆一下, 約下午1時到達便立刻有位, 大堂Sofa位坐得好舒適, 環境也很舒服, 香港島的境色一覽無遺, 好relax。原來現場仲有Live Band, 突然好想聽 “canon in D “ , 所以請求他們演奏, 幸運地,樂隊接受了我這個慕昧的請求。叫了two set Afternoon Tea($668 /2ppl 連加一) , 包括法色甜點、特色三文治、scone配奶油及伯爵茶啫喱, 好鐘意伯爵茶jam ,清新的伯爵茶jam配上細滑的奶油, 足以令我食了2塊scones 。 而三文治沒有甚麼特別, 幾款法式甜點均偏甜, 其實整體食物質素尚可, 加上靚靚維港景色, 舒適的環境和現場Live band ; 服務亦好好, 這次afternoon tea總算值回票價。
Afternoon Tea set
2015-05-10