2015-12-25 1280 瀏覽
平安夜,搵間靜靜地😊Book了6:30pm。上到去,waitress有問想坐outdoor 定內面,好奇下望左個outdoor...😅😅環境唔係好得,都係𥚃面啦!室內都幾靜,雖然同隔離位都近近地。都係睇左openrice 食評,打算試下推介菜式。不過Menu內見到"香橙焗銀鱈魚"係要嗌套餐至有?問了waitress係可以單點的😋✌🏼️另外點了牛肋山賊燒、石煱燒走地雞飯、自選刺身拼盤😁😁直接點出每道菜式食後感吧!香橙焗銀鱈魚:驚喜之作!很喜歡旁邊焗焦的香橙汁,整個香氣彌漫,一片片銀鱈魚入口即融!值得推介! 然後到的是雜錦刺身盤。 大致上很鮮甜、肉質厚、富有口感!不過帶子的size相對地小,有點遺憾。😕😕 石煱燒走地雞飯:um...像韓食。沒啥特別😅不太合胃口。 再來另一店員力推,牛肋山賊燒。見openrice 推介,也滿有期待! 食後感: 好咸!😂😂😂而且有點乾身。越食越咸,個醬都不配牛肋。可能只是不合我們胃口。 只點了4道菜,最後結帳$6XX; 我諗值得recall 個香橙銀鳕魚,刺身都ok~其他就睇自己口味再試啦!

另外點了牛肋山賊燒、石煱燒走地雞飯、自選刺身拼盤😁😁

直接點出每道菜式食後感吧!

香橙焗銀鱈魚:驚喜之作!

然後到的是雜錦刺身盤。

大致上很鮮甜、肉質厚、富有口感!
不過帶子的size相對地小,有點遺憾。😕😕

石煱燒走地雞飯:um...像韓食。沒啥特別😅不太合胃口。

可能只是不合我們胃口。

2015-12-24
聖誕節