雅苑座

The Greenery
2016-04-02 16106 瀏覽
同朋友一齊嚟食晚餐,餐廳氛圍好好,我哋就坐喺個小型噴泉隔離。 聽講餐廳啱好做新噶四川菜主題,而且有四川變臉臉譜表演,好神奇!佢哋就係我哋隔離表演,仲同我握手,好近好認真望著都睇唔出點變臉噶,犀利! 之後仲有人彈鋼琴,自彈自唱,好聽。後尾仲嚟咗一個女歌手,佢哋兩個合聲都好正!講返食物喇😋,講真真係每一道餸都做得好用心好味,而且適合唔同口味噶人。我一開始基本每一樣都拿咗小小試下味道,真係每一道都好唔錯!海鮮好新鮮,鵝肝麵包勁好食,好味噶咖哩蝦,和牛扒,勁大粒海螺,大蟹腳,芝士焗生蠔,扇貝,小龍蝦,燒牛脷,燒菠蘿等等,仲有蟲草花燉湯都好味! 仲有幾多四川風味噶菜,不過我唔食辣嘢所以冇拿到,但係睇上去就好好食!朋友食咗都話味道唔錯!食完一輪都差唔多開始飽喇😂 再去拿咗幾個自己特別鐘意噶 就開始食刺身喇🍣 有三文魚、八爪魚、魷魚、油甘魚等等,我食咗三文魚,新鮮!好味! 最未點少得甜品雪糕呀!呢到噶甜品賣相一流!拿咗好幾個,每一個都勁正呀!最鐘意抹茶雲尼拿奶凍同埋藍莓芝士餅,仲有一個好特別噶冰皮抹茶卷(入邊有啲脆豆),芒果拿

仲有幾多四川風味噶菜,不過我唔食辣嘢所以冇拿到,但係睇上去就好好食!朋友食咗都話味道唔錯!食完一輪都差唔多開始飽喇😂 再去拿咗幾個自己特別鐘意噶 就開始食刺身喇🍣 有三文魚、八爪魚、魷魚、油甘魚等等,我食咗三文魚,新鮮!好味! 最未點少得甜品雪糕呀!呢到噶甜品賣相一流!拿咗好幾個,每一個都勁正呀!最鐘意抹茶雲尼拿奶凍同埋藍莓芝士餅,仲有一個好特別噶冰皮抹茶卷(入邊有啲脆豆),芒果拿破崙都好正!好似有啲榴蓮味添👍嚟返碗哈根達斯雪糕,完美噶一個晚餐!推薦!
2016-04-01
  • 長腳蟹