2014-05-01 4376 瀏覽
聽聞過金田長既八吋長壽司,好似幾得意。一行5人黎見識下,究竟有幾長有幾大?由於唔知份量,為免叫得太多,幾樣幾樣咁叫。先黎個蟹籽沙律,有大同細揀。我地都係保守派,揀左細。其實已經好大,幾新鮮,青瓜絲咬落都好爽。特級火山卷真係幾大,一件重大過平時4件加州卷疊埋。都係噱頭成份居多,味道同普通加州卷無異,入面係青瓜,玉子,蟹柳,漬蘿蔔。上面薄薄一塊三文魚,加大量沙律醬同蟹籽。貪得意試下係唔錯既。北海道帶子花之戀唔錯,帶子幾甜,又係好慷慨既蟹籽。八吋長壽司,就係為左佢而黎。見到實物總算冇失望,真係好長,好特別。 味道都唔錯,特別係牛油魚,好香。唔知係咪食慣左,雖然八吋長好有新意,但食落都係鍾意食正常個D。熟食冇乜特別,正常quality。卷物都可以。意式反卷,海膽上面有少少黑松露醬,都幾香,不過一齊食,味道唔算好夾。炸蝦卷都唔錯,吉列蝦好脆。整體食物唔錯,再加上創意,難怪好評如潮。

蟹籽沙律
其實已經好大,幾新鮮,青瓜絲咬落都好爽。
特級火山卷
北海道帶子花之戀
北海道帶子花之戀唔錯,帶子幾甜,又係好慷慨既蟹籽。
熟食冇乜特別,正常quality。
整體食物唔錯,再加上創意,難怪好評如潮。
2014-04-29
  • 北海道帶子花之戀