2013-05-23 3315 瀏覽
偷得浮生半日閒,今日同花老嘢放下晝假去食'道'。一點鬆d到,有6個客,大家都未有嘢食係枱,而師傅就好落力咁整緊嘢食。唻得呢度,梗係試佢個お任せ喇。我哋叫完冇耐,有一份餐出,心諗我同老嘢係最後一枱客到,咪有排等!?不過反正我哋得閒,加上見師傅已經好忙碌咁預備緊,都冇咩所謂喇。終於係大約半個鐘頭後有得食喇!嘩,好豐富喎有燒魚,刺身,天婦羅,煮物,溫泉蛋,沙律,前菜,味噌湯。先食前菜同沙律,蘿蔔好爽,薯仔沙律都幾粉粉。再食刺身,一般喇,細細片咁。味噌湯唔似出面果d咁喊,好味!溫泉蛋一睇就知好滑,蛋黃入口feel到唔實但唔係全液體咁,好味。蛋白仲滑,用spoon'不'都不唔到。天婦羅有青椒,年藕同蝦。食果時已經唔熱但係好好味喎仲!至於燒魚有2款,三文魚同類似銀雪魚嘅白身魚。我本身好怕佢腥,但食落又唔覺喎,好味!老嘢就最欣賞佢個煮物同天婦羅,仲話下次佢再唻要叫天婦羅定食,哈哈哈。至於我,最欣賞就係我食完成個set都唔會飽到脹住個胃,非常適量!雖然等嘅時間較長,但係絕對值得,一定會再唻!多謝豬同事嘅介紹
嘩,好豐富喎

2013-05-23