2K
2012-03-17 35 瀏覽
依個舖住係十多年間都轉左好多手老闆喇 ﹗由最初好好味既手打烏冬、轉做日本壽司、放題,到依家又轉返手打烏冬,但由始至終都係第一間最好食 ﹗依家可以講得上係難食,再黎既機會不大了。首次幫襯,發現跟以前餐廳既裝修好大分別。現在做左吧枱位置食野,比起以前寬倘又開揚好多倍,極具日本味道。因為全餐廳都用上黃色燈,照相都搞到黃甘甘添。但最重要係食物質數,如果出品差,您整到黃宮咁靚又點啫。甜心蛋,一攞上手勁冰凍,真係估佢唔到,嚇親添 ﹗唔多覺 menu 上面有強調係凍架喎。甜心蛋,滿以為係熱架添,類似溫泉蛋或燻蛋嗰啲,失望 ﹗睇個 menu 真係意會唔到係冷盤黎喎 ﹗又唔寫清楚。冰凍半生熟蛋,我都可以既,第一次。我最終意食太陽蛋同半生熟蛋喇,蛋黃味都夠濃,滿意,好味,夏天食更好。黑豚肉露筍卷,露筍苗有渣又有草青味,差。不夠爽甜,削晒層皮會好一點。免免強強啦,一試無妨。吉烈魚柳配千島醬,即叫即炸真係非常新鮮熱辣。魚肉嫩滑有肉汁,外層勁脆,咬落烚烚聲。但係口感過硬喇,唔鬆化,有點刮口,食得唔舒服,扣分。辛辣湯底海鮮手打烏冬,辣就唔係好辣,覺得偏咸囉,食完好頸喝啊 ﹗手打烏冬?﹗好實硬喎,好明顯水跟粉既份量
依個舖住係十多年間都轉左好多手老闆喇 ﹗由最初好好味既手打烏冬、轉做日本壽司放題,到依家又轉返手打烏冬,但由始至終都係第一間最好食 ﹗依家可以講得上係難食,再黎既機會不大了。

辛辣湯底海鮮手打烏冬,辣就唔係好辣,覺得偏咸囉,食完好頸喝啊 ﹗手打烏冬?﹗好實硬喎,好明顯水跟粉既份量比例完全錯晒,又或煮雪過囉。依家唔係叫嚥靭,絕對只能話係硬 ﹗係乾 ﹗又唔滑溜,好差 ﹗跟多年前第一、第二家做手打烏冬既真係天堂與地獄 ﹗到底識唔識做架?好懷念當年滑嘟嘟、飽滿、充滿水份、嚥嚥靭靭、米香非常既手打烏冬呀 ﹗您黎來啦 ﹗

豬骨湯豬軟骨手打烏冬,烏冬剛才提過,唔洗再講,一個字差 ﹗女朋友仔跟我都好失望。試試個豬軟骨先,咩黎架?同上海糖醋排骨機乎一樣,而且好乾鞋噃,口感又散,都係差 ﹗

黑豚肉露筍卷
吉烈魚柳配千島醬