2010-01-04 24 瀏覽
星期六, 新的一年既工作日開始. 由於星期六只是返半日工既關係, 近3點先出到尖沙咀. 去會合齋妹前, 快快食個lunch, 而因為手上有旅遊局發出之美心MX cupon, 而且由地鐵站行去金巴利道時, 一定會經過. 要快, 又有 cupon, 除了麵檔, 燒臘檔, 就是快餐店了.Openrice既地址是地下, 但由於門口設在金巴利街同加拿芬道交界, 所以實際上, 係要上一層的. 用來頂一頂肚, 就叫了這個鐵版黑椒牛柳絲炒麵. 反面飲品加$5, 而我有$5 cupon 同 免費飲品 cupon. Free Drink 難得有用, 就$21, 整了個鐵版來食. 可惜地, 那喳喳聲維持不久. 手忙腳亂的counter阿姐俾到我時, 已經喳完十世. 找了一個近門口的位置享用. 然而, 此物, 實在是意料之外地差. 看圖, 已經令人感覺到好求其, 淋汁, 淋唔正上舊麵上面, 而且太稀. 麵餅, 雖是正統的煎麵餅. 但也許煎炸得太硬了, 汁又淋唔正.餅麵....不只是硬, 韌才是正確的形容詞. 說開個汁, 稀不是問題, 沒有味道就問題大了. 雖然, 我不太喜歡黑椒汁, 諗定都辣下啦.....點知

看圖, 已經令人感覺到好求其, 淋汁, 淋唔正上舊麵上面, 而且太稀. 麵餅, 雖是正統的煎麵餅. 但也許煎炸得太硬了, 汁又淋唔正.餅麵....不只是硬, 韌才是正確的形容詞. 說開個汁, 稀不是問題, 沒有味道就問題大了. 雖然, 我不太喜歡黑椒汁, 諗定都辣下啦.....點知....完全食唔到有黑椒味, 味菜, 淡戊戊, 牛柳鞋烚烚, 覺得呢個廚....唔係求其到咁........下次都係食返D正路野, 不過, 會去第三間分店......not this!!!!