Bostonian Seafood & Grill

餐廳: Bostonian Seafood & Grill
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2016-01-16 17027 瀏覽
慶祝紀念日,星期二放假一天,來呢度試新野食個lunch.餐廳內幾多西裝/OL 人,似乎都幾多人平日來食business lunch. 麵包:出乎意料地,外層夠哂鬆脆,一咬就粉碎成好多片嗰種脆,而且內裡幾軟熟,麥味頗濃。頭盤:semi buffet, 有多款食物- 沙律,蠔, 蝦,龍蝦仔等。蠔有點瘦弱,唔太特別鮮味。不過以semi buffet 都有蠔食,都算不錯了。其他各方面中規中矩。值得一讚係有原條粟米起的栗米粒,雖然唔知係唔係放耐咗有點乾,但都ok 甜,又唔使自己用口刨甩栗米食,方便!主菜:grill steak (medium rare), 燒得剛好,肉質juicy,啖啖肉得來夠soft. 伴菜薯仔外層有點焦香,內裡有點薯容質地,加上香草味亦為主菜加分。最後甜品buffet, 是成個set lunch 最弱一環。對甜品痴的我完全唔吸引,夾無乜選擇。 主要係一啲比較「行」嘅蛋糕仔(切到一粒粒如麻雀咁嘅size)同杯仔mousse。啲cheese cake 仔好齋又無乜topping. 失望...結果我只求其食咗一舊brownie like chocolate cake,相都懶得影了
慶祝紀念日,星期二放假一天,來呢度試新野食個lunch.

最後甜品buffet, 是成個set lunch 最弱一環。對甜品痴的我完全唔吸引,夾無乜選擇。 主要係一啲比較「行」嘅蛋糕仔(切到一粒粒如麻雀咁嘅size)同杯仔mousse。啲cheese cake 仔好齋又無乜topping. 失望...結果我只求其食咗一舊brownie like chocolate cake,相都懶得影了。

結論:主菜出色,可惜甜品拖累,拉上補下我比個OK
2016-01-05
紀念日