2015-08-11 3884 瀏覽
黑魚子鵝肝蒸蛋前菜是這個賣相特別的蒸蛋,感覺好特別,加上鵝肝嘅香味配搭得好好,真係又香又滑!龍蝦用龍蝦膏調教一個醬汁,再配上龍蝦肉,鮮味無比,下次喺屋企都可以一試~銀雪魚柳煎得好香脆,令原本不太愛食魚的老公也大讚好味,師傅仲好有心機挑曬D魚骨出來,加分~鵝肝多士食完真係好想再食多件,外脆內軟,八分熟剛剛好,完全沒有"SO"味~師父話係真正法國入口,供應商在法國有合作開的自家養殖場,每星期都會有新鮮鵝肝空運到港~帶子帶子是老公不吃鵝肝轉的,服務員落order時都有耐心解釋如套餐內有食物吾啱食可以轉其他,老公話好鮮甜,見師傅用清酒牛油煮,下次亦要一試~澳洲和牛這是套餐升級的牛肉,至啱愛食牛肉的我,啖啖肉再加一片片香蒜,味道超正,而且師父話澳洲和牛勝在肉味重。炒飯早已聽聞炒飯是重頭戲,原來師傅會在鐵板拋雞蛋寫字,仲可以用炒飯材料精心做一個可愛圖案,完咗之後仲可以影相留念,好特別,好驚喜!甜品自家制豆沙餅,平時超市買嘅就食得多,新鮮整嘅都係第一次試,豆沙也是自家烹煮,不會太甜~整體成餐飯都不錯,無論食物及招呼都好好,特別多謝成餐飯都講解得好清楚嘅師傅~下次一定會再黎~
黑魚子鵝肝蒸蛋
龍蝦