Dec. 2014 朋友仔今年生日, 但想比一個又好食, 又好玩, 又有得影得多相o既地方. 所以我就揀選左 - "秋田". (轉眼間好內無o黎過.)訂左枱, 不用等.  去片~~~我地兩人, 各自叫左一款不同o既餐, 之後將個"牛簿燒"升級去"厚切和牛". (人家生日, 氹下朋友仔開心.)1) 龍蝦新鮮指數係十. 我個人就偏向鐘意淡淡地味食龍蝦, 所以哩個整法並不是唔好吃. 只係個人o黎講唔太喜好; 但d 肉質炒得岩岩好, 唔會覺得(鞋). 食完個龍蝦, 師父會將個頭去煲湯. 但好似不太特別.2) 鮑魚 + 魚. (我朋友仔叫左"魚", 而我就叫左"鮑魚"; 所以有兩款)鮑魚新鮮指數又係10 !! 拎上o黎仲係咁(毓). . . . (A) 鮑魚. 彈牙, 又唔會太濃味. 但我更愛"魚"(B) 魚完全無諗到個魚咁好食. 一片片咁食, 唔會散. D 肉質又好味, 完全係無(梅)o既感覺. 真係外脆, 內軟. 如果再比我揀, 我會揀"魚"多過"鮑魚". 一來好食, 二來又經濟d. 3) 鵝肝多士我本身唔太好"鵝肝", 因為我不太懂得欣賞. 同埋高膽固醇, 間中食下好了. 但佢地
Dec. 2014

所以我就揀選左 - "秋田". (轉眼間好內無o黎過.)

訂左枱, 不用等.

去片~~~
前菜 (送的)
蒸蛋 (送的)
1) 龍蝦
新鮮指數係十.

龍蝦, 鮑魚. . .
龍蝦
食完個龍蝦, 師父會將個頭去煲湯.
但好似不太特別.
龍蝦頭整龍蝦湯

2) 鮑魚 + 魚.
(我朋友仔叫左"魚", 而我就叫左"鮑魚"; 所以有兩款)

(A) 鮑魚.
彈牙, 又唔會太濃味. 但我更愛"魚"

(B) 魚
完全無諗到個魚咁好食.
一片片咁食, 唔會散.
D 肉質又好味, 完全係無(梅)o既感覺.
一來好食, 二來又經濟d.
魚 + 鮑魚

3) 鵝肝多士

但佢地又整得幾好食, 唔會有個陣腥腥地o既味道.
我好少可會成塊食得晒.
比個like! 嘻
鵝肝多士
4) 升級版和牛.
之前兩次都只係牛簿燒, 但我覺得一般.
所以今次決定將佢升級. 食d 有口感多d.

肉味夠, 口感真係好好多. 好味!!滿意.
(不過, 係澳洲當地食, 覺得總有差別.

附加: 佢地d蒜片係即場自己炒. 香而不太油. 我想係咁食, 不過, 怕熱氣都係唔敢食太多. 哈
澳洲和牛

5) 炒飯

成晚戲肉到!!!
因為眾所周知, 哩個度炒飯係會整個公仔氹下大家.
佢地盡量會將生日人士安排坐同一枱.
當晚我地係被安排同其他人坐, 起初我係有點不太歡喜.
點知, 完來唔係架. 多人一齊坐, 先可以影得多公仔.

成晚總共影到3個公仔. 開心死我朋友仔.
大家唔以為得個樣. 除左靚之外, 師父炒得好好味.
粒粒分明, 味道適中.
我都有食到. 不過, 已食到好好好飽.
炒飯 =3=
炒飯
炒飯

6) 炒菜

爽口而不(淋), 亦唔會太多油. 不錯. 有我愛的牙菜.
炒菜

7) 甜品
又係即場整的豆沙餅.
煎到個面脆一脆. 我要讚一讚個d 豆沙, 一d 都唔甜. 唔會話食多一啖就甜滯.
如果唔係食到飽晒, 我會再想食. 哈哈
甜品
甜品
8) 蛋糕
朋友仔生日, 秋田送上一件蛋糕.
我真係飽到完全食唔落. . . 我無試到.
但我朋友仔食晒, 仲話好食.
題外話/補充資料: 哩度應該兩年前左右裝潢過. 我還是喜歡之前的格局. 而家覺得而家坐得親密左. 不過, 新裝潢好處之一, 就係可以比客人走入去影相. 所以當晚我地影左好多相. 開心.
$1,000.00 (晚餐)
生日
前菜 (送的)
蒸蛋 (送的)
龍蝦, 鮑魚. . .
魚 + 鮑魚
鵝肝多士