2015-10-23 426 瀏覽
甜牙牙聽個名都以為是一般港式甜品店 ,一直未有試食,但見近日facebook朋友post 甜品相確實幾吸引,朋友食評不錯傳,搞到人心郁郁試下。試過就知果然名不虛。👍朱古力雪糕窩夫一出,每一枱的客人都望住,賣相好吸引。將一口窩夫放進口,好香濃朱古力味,窩夫烘脆度剛剛好,有少少煙靱,好味。👍再配上三款不同口味雪糕,呍呢拿、綠和朱古力,再加朱古力蛋卷,口感一絕 。略嫌伴碟水果太少和款式不太多,好像配哈密瓜……香蕉窩夫配Tramisu ,略嫌窩夫烘得太脆,有點硬,配上香蕉和蜜糖,都算幾好味。Tramisui 做得頗軟滑,手指餅滲着香濃咖啡味,又不太濕,不錯!芒果腸粉是我的至愛,並不是每間甜品店都能做到滑滑的粉皮包着又香又甜的芒果,這間做得到。再配上濃郁芒果醬,簡直是芒果痴首選。👍紅豆綠茶木槺布甸,聽個名已覺不太吸引,但試食後木槺布甸好香綠茶味,木槺滲出馬利餅味道,口感還很幼滑。綠茶雪糕是香濃牛奶綠茶味。大大粒紅豆 ,不太甜。確實令大家出乎意料之外。

。略嫌伴碟水果太少和款式不太多,好像配哈密瓜……

朱古力waffles雪糕

香蕉窩夫配Tramisui

。再配上濃郁芒果醬,簡直是芒果痴首選。👍

芒果腸粉

紅豆綠茶木槺布甸,聽個名已覺不太吸引,但試食後
。大大粒紅豆 ,不太甜。確實令大家出乎意料之外。
红豆綠茶木槺布甸
朱古力waffles雪糕