2015-06-03 665 瀏覽
甜牙牙聽過好多次,但都係今晚第一次試食!好可惜這裡的甜品大失所望!尖沙嘴甜品店選擇不多,大致因為這個原因所以長期都排長龍,Location方便就不愁無客源!先來草莓流心布甸,看賣相其實都猜到味道不會怎樣,結果味道過酸一點甜味都無!差!流心效果十足,但流出來的只是草莓醬,又係酸,如果加點奶,質感厚身點相信會較討好!之後再來新推出的抹茶甜品,這個Waffle質感好脆身,但竟然出奇地食唔到絲毫綠茶味!!這個相信是我有史以來食過最啖味的綠茶Waffle!伴上的雪糕只有中間的紅豆雪糕有特色,其他的都無特別。最後2款包括Tiramisu木糠布甸同朱古力香蕉Waffle味道較正常,可試!一般木糠布甸都好難會難食,所以屬穩陣之選!朱古力Waffle的確味道比綠茶更出!但旁邊的Banana Paste賣相好差!一Pat Pat的確有點影響食慾!整體味道尚可!甜牙牙都係試一次便夠!
草莓流心布甸

草莓流心布甸

Matcha waffle with ice cream

matcha waffle

Tiramisu sawdust pudding

三色蕉焗杏仁片Waffle

甜牙牙都係試一次便夠!

2015-06-02
Tiramisu sawdust pudding