2014-11-01 534 瀏覽
和朋友吃完一餐米芝蓮韓式餐廳,明顯係唔夠食,但唔想再放錢係呢間野,因此我地就決定再係附近食甜品,而尖沙咀最出名嘅其中一間甜品舖,應該係甜牙牙啦~~~其實呢間野可以話係長期排隊,不過我覺得店舖外圍裝潢係幾靚~而我就叫左杯桂花啫喱+荔枝雪糕,因為我俾佢杯入面啲疑似好脆嘅東東所吸引~ 話說呢杯野個桂花啫喱係真係經過精密計算過係完全可以覆蓋個啫喱杯,所以你別無他法,只有食哂個桂花啫喱先可以食到裡面嘅荔枝雪糕~其實呢個時節真係好難食到荔枝雪糕,因為已經過左時間,所以呢個甜品能夠keep住咁賣,可見店方貨源充足。原來下面啲脆脆係呢度啲最出名係窩夫嘅餅皮,香濃嘅牛油香再加上質感香脆,其實真係令人唔食唔得啊~ >0<
桂花啫喱+荔枝雪糕
2014-10-29
$35 (宵夜)
桂花啫喱+荔枝雪糕