2015-09-27 94 瀏覽
可能因為尖沙咀租貴客人多,佢規定左人均消費最少$40即係如果兩個人去食,而你又想食基本簡單甜品($30左右),你朋友就要叫過貴既配合返。。。講返野食。。見到有期間限定榴槤綿綿冰,好似幾特別,就叫黎試下。點知勁中伏第一:綿綿冰一D都唔綿。係偏實身既第二:配料(不是自選的)菠蘿同榴槤唔多夾,好奇怪第三:榴槤味好假,頭一兩啖覺得係少少榴槤加好多好多水,榴槤味好薄弱。但After taste 就有陣怪味,我唔識形容,不過朋友話似膠味。。。就係咁,大約五六啖之後,就無人問津。。因為個碟太淺,怕溶左之後會流出黎,所以就叫侍應幫手收左佢,佢望一望果碟基本上無食過既甜品"哦"左一聲就收好左。身為挑剔又奄尖既港女,果刻真係有少少失望,如果果侍應會主動問多句係咪唔岩食,甚至offer我揀過第二樣,成件就完美解決,而且加分不少。

可能因為尖沙咀租貴客人多,佢規定左人均消費最少$40

第一:綿綿冰一D都唔綿。係偏實身既
第二:配料(不是自選的)菠蘿同榴槤唔多夾,好奇怪

就係咁,大約五六啖之後,就無人問津。。

2015-09-25