2016-08-16 849 瀏覽
有朋友外國返黎,話想食韓燒,問我有咩好介紹,我剩係食過喜來稀肉同炑八,兩間質素價錢差唔多,但係喜來稀肉又無得book又限時,所以揀左炑八~平日六點半黎到,得2台客,點知去到七點鬆d就爆左場,想黎食真係要早d book位我推介朋友一定要試護心豬肉,因為實在太特別,牛肉gei色澤同口感,食落有口感又唔會嚡同un, 真係每次黎都要 encore ^^朋友係芝士迷,揀左芝士生蠔同芝士溶岩飯,芝士生蠔一燒d蠔味就湧出黎,有個鐵兜裝住,唔怕overcook, 入口juicy初時見到個芝士溶岩飯,幾驚食唔晒,因為d芝士實在太誇張嘞!每粒飯都包滿芝士,好邪惡呀!不過食落竟然唔覺得肥膩,可能佢個飯有泡菜粒,食落唔會一pat野咁,有d爽脆gei口感好加分!最後我叫朋友一定要留肚試lee度gei冰沫,真係做得好過好多甜品店!今次黎見到有新出gei香桃冰沫,有新野緊係要試啦~冰沫入口即溶,香桃味清新又唔假,岩岩好中和返頭先gei芝士,為lee餐飯畫上完美句號

好加分!

香桃冰沬