2014-07-26 12511 瀏覽
天氣好熱,想食d凍食消暑,剌身係明智之選。趁著今日又早放工,call左朋友約係尖沙咀到食,有位朋友話前幾日先食完漁屋,所以極力推介我地都去試。我地去到的時候,只係見到出面排好長條隊,咁我地就等。終於輪到我地有位啦,埋位,即刻拿拿淋攞住成大疊的紙起勢咁點野食,尤其係一睇個名就已經feel到好好食既,一口氣就諗都唔諗就點左好多。我的最愛刺身除左普通的三文魚,就多左好少放題會有既帶子同凍食花螺,滋味十番,嘩哈哈!之後仲有限量供應,又要唔執輸剔黎食,好彩每樣我地都有得食。果然好野味,將三文魚的每個部位分開烹調,鹽燒又有,醬燒又有,每樣都有獨特的味道,雖然都係話三文魚,但就著不同部位,有不一樣的口味,一試難忘!最後,用雪糕黎圓滿結束我的一餐!
鹽燒三文魚頭
冰座剌身