2015-08-31 843 瀏覽
星期六原本見出面落住雨,諗住留係屋企靜休一吓。點知朋友打嚟話有事要傾,出去食TEA慢慢講。朋友揀咗尖沙咀諾士佛臺嘅泰燒遙,我心諗泰菜都有TEA SET㗎咩?!地點就當然方便啦,係近美麗華商場嘅第一棟,上到去環境好舒服,印象分大加。睇一睇個TEA SET MENU,裡面嘅泰式三層架好吸引喎,有大量SALAD同泰式串燒,啱晒唔太好甜野嘅我。等咗15分鐘就到,頂層喺甜品,中間係沙律,底層係串燒同燒海鮮。底層有兩隻燒虎蝦,燒豬頸肉,串燒牛肉,串燒雞肉串燒做得好好,上枱都仲係熱嘅,唔會燒得太乾身。最特別係有4款唔同嘅泰式醬汁,一定要記得試晒啊。中間有泰式鳳爪,軟殼蟹,鮮蝦沙律三樣沙律都係細細份,份量其實夠嘅。頂層有紅豆糕,椰汁西米糕,咖啡西米糕,班蘭醬配法包。特別要一提個班蘭醬配法包非常好食,建議大家一開始先食呢一個,因為法包放得耐會淋咗。從來唔好TEA SET嘅我,終於都搵到樣鍾意,下次要嚟試吓晚飯先。提下大家最好book位,因為都幾爆吓,同埋sofa位 & window seat有限。價錢都非常合理, $268 + 10% ,$300有找。。
底層有兩隻燒虎蝦,燒豬頸肉,串燒牛肉,串燒雞肉

中間有泰式鳳爪,軟殼蟹,鮮蝦沙律
三樣沙律都係細細份,份量其實夠嘅。

頂層有紅豆糕,椰汁西米糕,咖啡西米糕,班蘭醬配法包。
價錢都非常合理, $268 + 10% ,$300有找。。
2015-08-29
  • 泰式下午茶三層架