2013-08-28 291 瀏覽
首先想講本人食野唔奄尖, 但親臨呢家月瀧天, 真係無辦法唔可以出庭作證參佢一本!網上團購知道呢間野標榜有泰式生蝦刺生任食, 團購價$118, 但加一服務費$3x, 0630pm-0900pm再加$30, 計返數同Walk in $178 加一差不多, 難得共享天倫, 就一家人試下walk in 價. 我0700pm準時去到, 8成滿座, 不過即刻有位,  但竟然帶左我去半露天既地方, 冷氣唔足夠訂位時從來無問過我, 唔緊要, 一家人食飯要開心!佢話限時兩個鐘, 咁梗係一坐低就剔野食啦, 相信食開放題既朋友仔第一樣野梗係會點刺身, 我地都一樣, 當然亦好期待佢既泰式生蝦刺身. 0700pm落order, 只係每五分鐘黎少少熱盤如燒物. 可能客人愈來愈多, 而樓面根本應付唔黎...咁又何必仲搞團購...? 試左燒多春魚, 雞翼, 雞軟骨, 肉丸, 菠蘿, 水準一般. 但依然未見刺身蹤影... 等到0720pm終於黎刺身, 我地六個人, 但份量我諗係通常放題既一半. 而且叫左北寄貝同泰式生蝦無到. 唔緊要, 一家人食飯要開心! 見到甜蝦連頭, 不過size都係細細隻, 最令人驚喜既係細細隻既

燒菠蘿
燒雞軟骨
. 而且叫左北寄貝同泰式生蝦無到. 唔緊要, 一家人食飯要開心! 見到甜蝦連頭, 不過size都係細細隻, 最令人驚喜既係細細隻既甜蝦竟然隻隻連殼
!!!!! 如果係大大隻, 我唔介意有殼自己剝殼, 我真係第一次食放題要自己剝殼, 又係細細隻既甜蝦. 唔緊要, 一家人食飯要開心!
等到0745pm. 所謂既泰式生蝦刺身仲未黎, 仲有泰式鳳爪, 炸魷魚鬚, 冬蔭功湯, 泰式豬勁肉全部由坐低開始落order. 咁唯有好聲好氣同個staff講啦, 之後隔左陣黎左第二轉刺身, 果然有泰式生蝦, 但如果你唔點佢既醬汁, 你根本唔會知道自己食緊既原來係泰式生蝦!!! 呢點我地都有d失望...唔緊要, 一家人食飯要開心!
當再次追單後上述既野就慢慢黎到, 一睇個冬蔭功湯, 唔知以為係面豉湯, 我好肯定係滾水加冬蔭功粉
而炸魷魚鬚就連食野鐘意有嚼頭既爸爸都話好硬...
有個staff金毛仔, 每當客人交點菜紙俾佢, 佢會keep起大概10分鐘, 之後儲埋一疊再逐張望, 而唔會直接交去廚房或者入機... 呢個做法真係好有趣, 唔怪得45分鐘先黎得兩轉刺身...大家有無試過食放題台面係一樣送都無...漏單, 上菜慢既嚴重情度去到邊

途中本身跌左隻筷子, 舉左手好耐都無人理, 我見佢地忙, 就主動起身面對面問個staff請問筷子係邊度拎到, 唔知係咪佢時運高, 面對面都睇我唔道, 好似地鐵低頭族, 轉身行開左, 我唯有拍拍佢: 請問筷子係邊度拎, 佢一隻手指去遠處個櫃度, 繼續轉身走, 呢下我真係引爆左

本身想開開心心食既一餐, 竟然變成咁, 其實食物好唔好食可以話係次點, 一間餐廳有無心做好, 有無用心對客人先係最重要
題外話/補充資料: 埋單後見到門後有十幾人等位, 可能都係團購既朋友抱住試一試既心態... 但若然月瀧天對客人既態度, 上菜既速永再無改善, 相信只能吸引新既客人, 試問有邊個再試第二次?
2013-08-28