我雖然有女朋友拖拍, 但都唔會重色輕家人㗎!     今個星期家姐話要食放題, 又要坐得唔好迫夾夾, 仲有我個姨甥仔 (3歲) 好黐身㗎, 成餐飯都無啖好食.  上次聽到有同事講,  日· 悅極尚日式放題,   好啱要帶小孩的家庭去 .   看 看, 價錢中等. 呢度地方夠大, 位置好寬敞. 日·悅   基本分2大部分, 有order紙, 有部分飲品及甜品可以自己去拎。首先去拎咗部分冷盤,青口,蝦,螺.    場面真大,食物款式多, 質數同酒店 buffet 有得 fight!飲品最唔同就係有酒:啤酒, 清酒及梅酒, 絕大部分放題都無包酒嘅, 鍾意飲日本酒嘅我, 點可以執輸?第一round, 先來個刺身船, 有刀馬貝, 油甘魚, 蝦, 帶子, 希靈魚, 赤貝, 全部都新鮮甜美.每4位亦會送活魚刺身, 好扺食。仲有壽司, 手卷, 海膽軍艦   (呢個番本之選,最少來咗 3 round)燒物, 菠蘿, 羊架, 鯖魚,燒大蝦.天婦羅, 連壽喜燒,   都一應俱全. 我家兩老唔多食生冷嘢, 主攻熟食都好多款揀。食到咁咗上下, 我個“可愛嘅“姨甥仔開始坐唔定, 扭住要落地玩, 我見家姐、姐夫食得
 呢度地方夠大, 位置好寬敞.
首先去拎咗部分冷盤,青口,蝦,螺.    場面真大,
食物款式多,

質數同酒店 buffet 有得 fight!
飲品最唔同就係有酒:啤酒, 清酒及梅酒,
絕大部分放題都無包酒嘅, 鍾意飲日本酒嘅我, 點可以執輸?
每4位亦會送活魚刺身, 好扺食。
仲有壽司, 手卷,
海膽軍艦   (呢個番本之選,最少來咗 3 round)
燒物, 菠蘿, 羊架, 鯖魚,
燒大蝦.
天婦羅,
連壽喜燒,   都一應俱全.

我家兩老唔多食生冷嘢, 主攻熟食都好多款揀。
食到咁咗上下, 我個“可愛嘅“姨甥仔開始坐唔定, 扭住要落地玩, 我見家姐、姐夫食得咁開心, 我就替佢地帶個仔去玩下啦, 呢度有個兒童遊玩區, 舖晒墊, 又有得跳又有得笑,
阿姨甥仔不知玩得幾開心, 家長可以輪流看管, 又有時間返埋位繼續食。
玩完一輪,姨甥仔話要食雪糕, 佢好嘴刁㗎, 唔貴唔食, 好在日· 悅, 有2個牌子嘅雪糕, Haagen-Dazs 及Movenpick, 實在是啱晒佢口味呀。
呢一餐可以滿足晒老中少三代, 非常合心意及扺食,我地仲 plan 緊聖誕節再來一次添。
  • 天婦羅
  • 燒物