2016-04-09 2513 瀏覽
遲黎既好評生日前夕同屋企人去左試依間傳統韓國餐廳。一開始見到其他評價有d大起大落都幾擔心,但由於本身好鐘意食韓國菜,所以都決定試一試。一行9個人,訂位時因為人多所以就訂左獨立房(訂房既話最低總消費好似係HKD2000)。當日去到間房好大,9個人坐底曬放埋野都仲有好大空間,唔會有迫既感覺(後期再去多次坐11個人都係仲有好多空間的說)叫左個6人set加多另外兩樣野雖然有9個人但咁叫已經個個都食到好飽。由於時間有d耐,所以就淨係講我印象深刻個幾樣食物。 我的最愛韓式豬手,一片菜葉包兩片豬手加埋個醬好好味因為包菜既關係所以唔會覺得肥膩,而且豬手邊好有咬口但又唔係點咬都咬唔開個款,一定要讚一個 白灼五花肉本身對依道菜冇咩期待,因為平時食既五花肉都係比較硬身或要咀嚼好耐先食到,但依到既五花肉竟然係十分軟熟,而且完全冇油淋淋既感覺。同係韓國食到既大致上相似 最後就係鰻魚同拌飯依兩款因為我本身唔食得生牛肉同鰻魚,所以冇食到。不過根據屋企人既評價都十分唔錯後期再黎既時候佢地都有再叫~整體來說係香港黎講都算係間幾好既韓國食店,唯一就係抵食程度偏低,如果同枱既人數唔多既話平均消費都算高。
遲黎既好評

生日前夕同屋企人去左試依間傳統韓國餐廳。

(後期再去多次坐11個人都係仲有好多空間的說)

叫左個6人set加多另外兩樣野

雖然有9個人但咁叫已經個個都食到好飽。

由於時間有d耐,所以就淨係講我印象深刻個幾樣食物。
韓式豬手

我的最愛韓式豬手,一片菜葉包兩片豬手加埋個醬
好好味
白灼五花肉加包菜

白灼五花肉

最後就係鰻魚同拌飯

依兩款因為我本身唔食得生牛肉同鰻魚,所以冇食到。

不過根據屋企人既評價都十分唔錯
後期再黎既時候佢地都有再叫~

2015-12-05
生日