廷廊

Palm Court
餐廳: 廷廊
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2015-11-25 15669 瀏覽
話說請annual leave其中一項活動就係high tea 知悉近期較吸引我哋係laduree同godiva兩款,但godiva真係太貴同難book, 所以揀咗另一最愛: macaron龍頭大哥laduree crossover ge tea~~令我哋有少少surprise ge係每款甜品item都係得一件(唔似其他tea會打孖上),再加埋樣樣都好的骰,所以只能淺嚐。但好處當然係可以試多幾款先講鹹點: 我幾鍾意芒果醬鴨胸,芝士批同茄醬酥卷3款 (雖然唔係咩特別嘢,但勝在夠惹味) 另外值得一提嘅係隔離嗰杯 士多啤梨荔枝茶,超好飲!! 調得清香甜甜哋,果味恰到好處,就算係特飲要加廿蚊我都認為值得👍第2層有我鍾意嘅開心果蛋糕,實淨帶少少脆口嘅蛋白蛋糕同帶點酒香嘅柚子蛋白 (不過柚子味俾酒味搶咗)。至於粉紅色嘅eclair賣相,味道同質感都唔錯~最上層就係重點主角macaron la~~ 當專門店都賣緊成26蚊粒嘅時候,點可以唔試真啲呢??點知。。係有啲失望嘅 - - 藍色嘅瑪麗皇后味道似梳打/檸檬夾心,粉紅色新出嘅薑花味就唔多啱本人胃口喇 好在始終係大品牌,macaron質地依然係外

好在始終係大品牌,macaron質地依然係外脆內軟,口感搭夠 (坦白講額外送嘅傳統口味vanilla仲好味)

撇除macaron, 藍莓mousse朱古力餅叫做不過不失,不過藍莓味可以再濃啲; 隻白朱古力波板糖好正好香滑,影相又靚
,同埋啲scone都抵讚,夠鬆軟又唔滯,玫瑰jam一流

試咗幾次high tea, 呢度個環境都算數一數二grand, 坐住舒服梳化欣賞吓伴奏嘅豎琴音樂,悠閒嘅下午就咁就過咗~~
2015-11-06