2014-10-29 1804 瀏覽
今次廢話唔多講,單刀直入!!淺嚐幾款刺身,有意外收穫~ 三文魚好肥美,食後有陣陣魚油停喺口腔,八爪魚好爽口,正! 不過重點落喺巨型海老度,蝦肉超大舊,又夠實”正”,不過要剝殼實在麻煩,而且大隻得濟食多兩隻就開始覺得膩~天婦羅炸蝦外圍鬆脆,加上天婦羅專用汁,食落少少酸,幾特別,不過外表唔夠金黃色七色雞軟骨勁有咬口,但係七味粉再辣啲會好食啲~燒物整體來講燒得不錯,唔會太乾唔會太燶,最出色既燒蝦,但係肉類就略咸,而且牛舌硬咗少少,不過第二輪再叫既時候又正常番~花之戀上面既沙律醬配合大件三文魚刺身同蟹子,味道非常唔錯,三文魚非常新鮮~ 火炙三文魚入口即溶,size適中,一啖一件,啱啱好~至於霜降牛壽司就硬咗少少,但係牛本身既油份落咗啲飯度,整體都算OK牛油燒帆立貝上菜既時候估唔到係咁既樣,帆立貝好彈牙,薄切既冬菇好入味,洋葱亦係想不到既爽甜,成道菜出奇地夾,但係就冇乜食到牛油味,道菜應該改名就菌炒帆立貝XD蒜片炒牛肋肉非常香口,黑椒能夠帶出牛肉味,加上爆香既香蒜片,葱花等配料,好香好正,牛肉亦夠嫩滑~餐廳整體來講食物質素算係唔錯,刺身/一品料理最出色,但係燒物就真係麻麻地
今次廢話唔多講,單刀直入!!
巨型海老真係巨型!
天婦羅炸蝦
七色雞軟骨勁有咬口,但係七味粉再辣啲會好食啲~
燒物大雜燴
火炙三文魚、花之戀、霜降牛肉
巨型海老真係巨型!
天婦羅炸蝦
火炙三文魚、花之戀、霜降牛肉