峇里堂

BaliTown
2021-08-30 489 瀏覽
上網一搵尖沙咀印尼菜 個個都推介呢間 就決定黎試下 睇下好唔好食🤣果然 真係唔錯又抵食☺️☺️ 餐廳真係6:00 先開閘我地早到左 就無得入去 唯有行到差不多先上去🙈 一去到餐廳 無人 我地係第一枱客😎🤓 但之後都陸續好多客人黎食 店員安排我地坐窗邊位 可以睇到樓下街道景觀🚌🚛🚙店內環境都較為簡單 安靜 🏙水吧同廚房 分開兩邊 所以係餐廳內都唔會覺得好大油煙同嘈 ☺️👍🏻👍🏻 我地兩個人食 都叫左唔少野食 特別欣賞係 呢個 沙爹炒豬肉飯(金貝飯)😍1️⃣ 印尼沙爹炒豬肉飯(金貝飯)($57+8)呢個飯 真係好好食 食過最好味既飯😂😂 沙爹醬好夠味 又唔會太辣太咸配搭豬肉條 同油飯 真係好惹味😋😋 配菜仲有清新的青瓜同蕃茄 整體食落 唔會太油膩 👍🏻👍🏻👍🏻❤️ 必食之選 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻2️⃣ 巴東牛肉AOP牛角酥 ($50)呢度既包點都好有特色 平時食 牛肉都係夾 釗包 但呢度係用牛角酥 平時好鍾意食牛角酥既我 當然一定會叫😂 一上菜 見到個牛角酥有啲細😅 $50有啲唔抵但食落 牛肉口感 腍身 而且好入味 加上牛角酥的鬆脆可口 配搭埋青瓜 整個酥 食落係唔錯 如果啲肉多啲 個牛角酥大啲 就更好😂
果然 真係唔錯又抵食☺️☺️

店員安排我地坐窗邊位 可以睇到樓下街道景觀🚌🚛🚙
店內環境都較為簡單 安靜 🏙

我地兩個人食 都叫左唔少野食
特別欣賞係 呢個 沙爹炒豬肉飯(金貝飯)😍

1️⃣ 印尼沙爹炒豬肉飯(金貝飯)($57+8)
呢個飯 真係好好食
食過最好味既飯😂😂
沙爹醬好夠味 又唔會太辣太咸
配搭豬肉條 同油飯 真係好惹味😋😋
配菜仲有清新的青瓜同蕃茄
整體食落 唔會太油膩 👍🏻👍🏻👍🏻❤️
必食之選 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
印尼沙嗲炒豬肉飯(金貝飯)

2️⃣ 巴東牛肉AOP牛角酥 ($50)
呢度既包點都好有特色
加上牛角酥的鬆脆可口 配搭埋青瓜
整個酥 食落係唔錯
如果啲肉多啲 個牛角酥大啲 就更好😂🙈
巴東牛肉牛角酥

3️⃣ 雙色咖央多士 ($36)
呢個用黎打卡係吸引既
但食落 又覺得一般🙊
中間夾住冰涼的牛油片 食落好冰火交融😂
但咖央醬唔多 唔夠味🙊
加上多士有啲乾身 又唔香口 🙈🙈
雙色咖央多士

4️⃣ 峇里公雞珍多冰冰 ($44)
由於食完都有啲餓 所以決定提早食埋糖水先走😂😂🙈🙈 但估唔到比想像好食😋
首先 真係好足料😂
又有芒果肉 珍多 紅豆蓉 而有濃濃的蕉糖 同椰汁 👍🏻👍🏻 賣相一流 好豐富
由於啲冰本身係無味 所以一定配埋配料食
味道好夾 唔太甜 食落好冰涼 消暑一流👍🏻👍🏻

峇里公雞珍多沙冰

😎整體而言 😎
餐廳環境 乾淨簡約 位於樓上店鋪 唔會太嘈 同朋友傾計吹水都唔錯 ☺️☺️
不過用餐時間有限 得80分鐘 店員會夠鐘提你走 可能會有啲掃興🙊
另外 如果你想飲水 係要自己自助去斟 落餐都係剔餐紙 比侍應落單
雖然有啲麻煩 但呢度無收服務費🤩🤩
個人黎講係唔錯 好少尖沙咀餐廳會唔收服務費😂🥳
而食物方面 自己覺得都好正宗的印尼菜
都係比較惹味 重口味的 (但食完唔會覺得太咸要狂飲水)
尤其我最愛的沙爹炒豬肉飯🥸
而且價錢合理 性價比高
下次會再黎食埋其他款式先🥳🙈

特別喜歡餐廳門有賣 香料粉 而且價錢唔貴 🥰 有興趣的朋友真係可以買黎返屋企煮

最好笑最正係 原來侍應都係姜糖😌 真係不得了 😂

2021-08-18
印尼沙嗲炒豬肉飯(金貝飯)
峇里公雞珍多沙冰