今日喺呢頭附近做完野~心血來潮想做下邊青~於是即時搵腳~好開心粉絲肯陪我~可能因為時間太早,所以好多地方都未開始做晚巿,抬頭望見小肥羊~胆粗粗去問下~去到門口,燈都未開諗住調頭走,見服務員阿姐由大堂叫出黎問我地几多位,話已經可以入坐,我當然好高興咁同佢講兩位並即時入去坐啦~!!成個場得我一張始,可任我自己揀個心儀的位置!!我就揀左個可以望到街境的~服務員阿姐好好~佢話可以等我地落煲點菜先開始計時~(任食時限兩個鐘)一邊等粉絲一邊做下文件野~好快粉絲都到了~我地可以開餐~!我地點左佢最出名的鴛鴦煲,我辣佢唔辣~無比適合~今時今日小肥羊的辣真係唔及當年的辣~真係想食麻辣的人真係唔會談得上~~粉絲的葯材煲都唔係咁重口味~兩種感覺都強差人意~呢個招牌已經失色太多!!之後我地就點埋D配料~真係太期待~先來一個健康的雜菜籃~充實一下個肚~免得食太多肉類雜菜相當新鮮,又冇黃葉,唔會切得太細件一烚就縮晒水~ 唔錯~炸魚皮真係令人失望~唔脆之餘仲好似炸起好耐~又硬又淋~打邊爐配料可能因為任食的關係,除左牛肉同羊肉出品好少少之外,其他出品一般肥牛真係好肥~好多時肉同脂肪比例係3:7,真係肥左少少...羊肉
我當然好高興咁同佢講兩位並即時入去坐啦~!!
一邊等粉絲一邊做下文件野~好快粉絲都到了~我地可以開餐~!
我地點左佢最出名的鴛鴦煲,我辣佢唔辣~無比適合~
之後我地就點埋D配料~真係太期待~
先來一個健康的雜菜籃~充實一下個肚~免得食太多肉類
炸魚皮真係令人失望~唔脆之餘仲好似炸起好耐~又硬又淋~
羊肉唔係好重羊味,而且一烚就軟晒~變得好細好粹~烚好多先得一小啖~
海鮮方面感覺真係失色左少少,款式唔多又唔覺好鮮味,有D話未有貨~!(我心諗我地咁早去都冇貨...到底係咪冇入貨?!)當中有D可加錢任點,但種類唔係咁吸引!!
一邊傾一邊烚~服務員小姐都好少黎打搞~連加茶水倒水都係要我地自己去~
確係好''自助''形式~其實我地都唔係太介意,但佢地唔好扮睇唔到先得架~
最後埋單就最快手~唔經唔覺我地都坐左3個几鐘~!真係痛快~!
除左打邊爐的美食,餐廳仲有几款涼伴供應,所謂的涼伴由六點起提供,
有雲耳青瓜,麻辣芽菜同鷄翼尖.
我地第一手出去拎~睇落感覺已經唔係咁’涼,’入口感覺到室溫左一段日子~
食左真係有少少怕會肚子出事~HA….
總括黎講..這個價錢的話,先放下自己的要求及幻想~難得可以即時食到想食既野~已經好開心~!!

題外話/補充資料: 店舖的洗手間設備~女厠有6,7大格,少少濕唔算迫!!有足夠的通風系統 ,整體令人滿意~
2014-05-19