今次其實我已經第三次幫襯小肥牛!但係頭兩次都係係太子個間!個到可能大好多啦,好似有幾層,勁爆場!舉極手都冇人招呼同服務我地!同埋d野食又差,特別係d特價牛肉同活魚刺身,但係又想飲佢地ge特價啤酒,所以今次揀左尖沙咀試下,但本身對佢地d野食冇咩期望,吾係20蚊3支特價啤都未必會黎!但食落d野又喜出望外喎!吾講甘多食野先!一行五3女2男人叫左幾多野食下!首先用番上次張刺身贈卷!條石蚌魚好鬼生猛,上到枱仲個頭同尾仲識搖下搖下!而且肉身十分之薄同埋擺設都好細緻,可見師傅刀功好到家!我地坐左比較近廚房ge枱,見到個藍衫金毛仔師傅好用心做野,我d fd仲話佢好高大靚仔下,頂!心諗食野定望仔牙:望望下又幾靚仔ge又!食食下見到隔離枱叫左象拔蚌刺身,早幾個月去太子幫襯都冇賣,細問之下原來180幾蚊一條,貪得意我地都叫左條試下!一擺落口十分新鮮,鮮味重,大塊又好薄身!不過靚仔師傅俾d檸檬好鬼細塊,都揸吾到幾多汁出黎!跟住到打邊爐啦!我地叫左個雙拼湯底,豆腐湯加沙嗲湯,依到沙嗲湯比較濃,d野食入味好多!主角牛肉出場,叫左碟手切頸牛肉,牛肉花紋多,肥瘦好均勻,鋪滿碟,賣相一流,入口吾會太韌,應該係新鮮牛肉正

!心諗食野定望仔牙:望望下又幾靚仔ge又!

比起上次係太子叫ge,差好遠,睇落去似瘦肉,食落去似駝鳥肉!另外我地用左刺身贈卷所以吾叫得特價牛肉,所以叫多碟安格斯牛肉食,食落去冇頸甘正,但口感吾差,吾太肥同太瘦,幾鬆化!

仲有叫左新鮮手打蝦滑,好彈牙同爽口,而且幾大個下,而上次係太子叫個個都係同樣味道,但係豆豉甘細
!丸方面叫左芝士牛丸同芥辣墨丸,芝士同牛丸味道好配合,咬落芝士爆晒口!而芥辣墨丸依到辣好多!流曬眼淚,記得上次係太子食完全冇芥辣味

另外仲叫左炸腐皮,桶檺,冬菇,皇帝菜,雲呑水餃等等好多多冇咩特別!值得一提桶檺依到俾7隻我,上次係太子俾5隻,大家都係甘大隻!吹脹

環境服務方面!依到會好少少,起碼冇甘嘈,同埋地方清潔企理d!不過期間係到見到有個灰衫四眼經理係到發脾氣鬧d同事,甘岩又係正我地張枱面前,搞到周圍望住晒,場面勁尷尬!我d fd話上次係太子見過佢,又係甘鬧人,所以認得佢,成個變態色魔甘
!但係依到d侍應有禮貌d,我地舉手都主動埋黎招呼!

總括來說依間d野食正好多,環境舒服d!不過d女仔話下次一定要黎番依間睇靚仔喎!
我地5個人叫左甘多野食1300幾埋單合理牙!
題外話/補充資料: 成班餓狼!都吾記得影番張相留念
2012-09-25