2015-10-31 2186 瀏覽
好耐都無黎過妹記 要人齊先入得既大排檔 大約等左30分鐘就入得。再來的原因是裝修比較特別吧,上次吃過又不差而且是室內坐得都比較舒服!我地都唔肚餓,可能食左下午茶的原故,所以小菜都是點香口為主的菜式。不到10分鐘全部就黎齊晒啦!-青島啤酒食大排檔梗係要飲下啤酒啦,值得一讚係妹記雪凍左啲碗,飲落去更涼快!-金莎蝦球外層的脆脆給蛋黃醬沉到林晒,而且蛋黃加得實在太多好咸..-金莎魷魚炸過既魷魚理應又滑又彈牙!相反太韌,火喉過晒火,醬汁如蝦球一樣太咸...-椒鹽墨魚咀炸得好脆好彈牙而且香香辣辣的,是伴酒好菜式,旁邊還有一碟醋,食多幾粒可以點下,可以解下膩。-飛天通菜沒特別,只是炒得比較乾身但不夠鑊氣。-豉椒炒蜆一般食開果啲就加紅椒既,咁樣食落去就惹味啲,而妹記的就只有青椒,成碟淨係食到豆豉味。香港有太多大排檔,沒有encore的理由吧!

不到10分鐘全部就黎齊晒啦!
-青島啤酒
-金莎蝦球
外層的脆脆給蛋黃醬沉到林晒,而且蛋黃加得實在太多好咸..
-金莎魷魚
-椒鹽墨魚
-飛天通菜
沒特別,只是炒得比較乾身但不夠鑊氣。
-豉椒炒蜆
香港有太多大排檔,沒有encore的理由吧!
2015-10-24