2016-03-24 4760 瀏覽
話時話,我以前因為經濟多方面的原因,所以一直都覺得無可以允許自己太過浪費金錢系食飯尼一方面,今次系因為嫲嫲生日,我們決定去天龍軒度慶祝一下。天龍的位置還是很容易找到的,我們因為知道嫲嫲平時不敢食很油膩的東西,但係都還是點了東坡肉,因為尼個對佢有好大嘅意義,東坡肉雖然一份不多,但係口感好,連嫲嫲都話天龍軒嘅東坡肉很好味,仲話味道非常正宗,連平時無點食肉嘅細妹都話不怕油膩,甜鹹適中。西班牙黑豚肉叉燒,本身系不知道什麼肉質來的,後來經過介紹先知道原來系用黑豚肉做成的,肉質和口感都覺得是超一流的,讓我們幾個真係食到上癮吖,果然價錢真係王道,平時食嘅叉燒真係無得俾咯,黑豚肉叉燒認真唔錯。海膽羹聽人介紹說很正,果然是沒有令我們失望呀,因為系用海鮮切丁嚟做主要材料的,仲有其他海鮮的搭配,在味道上面可是十分夾吖,而且海膽也是令我覺得好新鮮。

2016-03-19