2015-03-11 3031 瀏覽
呢一晚得舊老闆邀請一齊食團年飯,我地book位時已經order左黑松露薏米燒釀乳豬,同埋松茸野菌富貴雞。呢個乳豬冇記錯既話應該係$1280,富貴雞就$880,賣到呢個價錢,就即管睇下有幾好食啦!我當日得lunch食得好清,因為一隻乳豬加多隻雞 for 5個人黎講係多左dd,我仲想食其他野吖嘛 (笑)。一開始就叫個冷盤先,基本上次次黎都會叫呢個芥末海蜇頭,淡淡wasabi味,加上爽口彈牙既海折,好正啊!首先出場係天下第一豬,我對呢隻黑松露豬滿有期望架,一隻大約有12件,豬仔用左薏米、黑松露、糯米、蓮子、野菌等等釀入,豬豬既精華及油香喺烹調過程中同所有餡料融為一體,乳豬皮非常脆,糯米花生等有咬口,黑松露香味濃郁,食一件真係唔夠,起碼食2件先得 之後松茸野菌富貴雞都出場啦!入面既材料除左雞肉,當然有好多野菌,仲有咩材料我真係唔知,入面基本上係一pat野林patpat,毫無口感好似食糊仔,味道就是怪怪的,我唔識形容,算係失敗之作 上湯鮮露筍好清淡,可以將頭先食得濃味既舌頭過一過冷河,露筍亦算嫩,冇起渣。呢碟蝦個名我唔記得左添,any肥我覺得好味既,蝦肉爽口彈牙,配有鮮百合一齊炒香,加埋少少
呢碟蝦個名我唔記得左添,any肥我覺得好味既,蝦肉爽口彈牙,配有鮮百合一齊炒香,加埋少少辣味刺激一下,好開胃啊!
大蔥鱈魚,大蔥我唔食既,鱈魚肉好滑冇骨 (笑),其他感想我諗唔到啦!因為真係飽到上心口,得只係食左一塊仔鱈魚咋。。。

有member card 75折,呢餐折左都要3000幾,不過食物質素唔錯,加埋服務貼心,都ok啦!