2015-12-30 5322 瀏覽
嘻嘻,我第幾次去大喜屋呢~大喜屋是我跟好姊妹的飯堂,唔知點解我們兩個明明唔食得多,但又總是要去食放題!最愛來這裡吃刺身,每次起碼叫兩Round。這裡的刺身新鮮,蝦刺身亦有兩種選擇。最記得三文魚肉質非常甜美,蝦肉爽口彈牙。柚子大蝦沙律跟泰式鳯爪都是好姊妹鍾意食,貪佢酸酸辣辣很開胃。我就好喜歡壽司同手卷,每樣都細細件可以試多一點不同的款式!當中個火炙三文魚野味又烤香,正!軍艦紫菜好脆呀!海膽又鮮又甜。天婦跟其他炸物都是即炸即上桌,所以來到的時候都是好夠熱及脆的。炸皮夠薄又香,蝦肉仍能保持爽口彈牙。特別推介炸年糕及芝士波,必食!外脆內軟,年糕煙煙韌韌好過癮。芝士波濃郁的芝士味一流。牛舌質感爽脆,每次好姊妹都會叫來食。又是,平常好少吃到,唯一來放題先會點。焗生蠔則食到沙律醬跟芝士多,蠔就細細粒咁啦,不過味道很不錯的。炒凡立貝,少了牛油香卻帶著甜甜的味道。焗羊架香草醃料醃得好好味,襯熱食脆卜卜,正。凍了就唔擔保會唔會酥啦!然後好姊妹再來多次芝士波,我就不得不讚嘆個芝麻雞翼好好味。醃得好食,皮脆又肉滑,個芝麻脆面好香呀!最後來個飯後甜品, 紫薯雪糕!甜甜的蕃薯香味道好得意,雪糕質感好幼滑呢。唯獨這
嘻嘻,我第幾次去大喜屋呢~

最愛來這裡吃刺身,每次起碼叫兩Round。
這裡的刺身新鮮,蝦刺身亦有兩種選擇。
最記得三文魚肉質非常甜美,蝦肉爽口彈牙。
我就好喜歡壽司同手卷,每樣都細細件可以試多一點不同的款式!
當中個火炙三文魚野味又烤香,正!
軍艦紫菜好脆呀!
海膽又鮮又甜。
炸皮夠薄又香,蝦肉仍能保持爽口彈牙。
特別推介炸年糕及芝士波,必食!
外脆內軟,年糕煙煙韌韌好過癮。
芝士波濃郁的芝士味一流。
牛舌質感爽脆,每次好姊妹都會叫來食。
又是,平常好少吃到,唯一來放題先會點。
炒凡立貝,少了牛油香卻帶著甜甜的味道。

焗羊架香草醃料醃得好好味,襯熱食脆卜卜,正。
凍了就唔擔保會唔會酥啦!
然後好姊妹再來多次芝士波,我就不得不讚嘆個芝麻雞翼好好味。
醃得好食,皮脆又肉滑,個芝麻脆面好香呀!
最後來個飯後甜品, 紫薯雪糕!
甜甜的蕃薯香味道好得意,雪糕質感好幼滑呢。
唯獨這有點不足就是只可以叫一次~
整體來說我是特別喜愛到這裡吃放題的!
大喜屋給我感覺食物味道好,而且質素一直都好穩定。
通脹後的價錢跟旺角其他日式放題相差不遠了。
所以值得花多少少錢來這裡食!
不會後悔~
唯獨缺點是地方淺窄,同埋有點嘈。
不過勝在侍應手腳好快,收拾用過的餐具亦很快。
有時還會換新碟添。