成日都見到the one附近間極上大喜屋好多人排去食放題,一直都諗是不是真的好味到這地步?但一直都冇機會食。點知有天男人問我想食咩...左諗右諗都係想食日本野,但 又吾知食邊間好,又見到極上大喜屋..但因為佢個價錢貴少少又要排,因而男人話不如食大喜屋。而我又未食過就去試試。時間有分時段,因為我地入去時間已經開始,最後入座為2030﹣2200(食一個半鐘左右)$218。入到去待應氣氛好高漲,好熱情。而坐的位置 比較迫,有個少許肥的女仕想入黎坐都差點將我桌上東西整到。食品同飲品任食任飲,款式和其他店舖差不多。所以影左大部份我們2人分量的東西,當然 其實吾大食的我們,最後是吃不完而2200離開。飲品都有不同選擇,基本綠茶,橙汁,果汁都有,還有啤酒選擇。溫泉蛋比較少放題有而味道都濃。蟹子沙律吾太多醬而材料多好味。柚子沙律醬汁太少冇 咩味道。壽司吾太舊食落舒服,但魚偏乾身,醋味不多。只屬一般。刺身新鮮好味,特別是大蝦,多肉又吾梅,三文魚一般,泰汁蝦醬汁好味,最後我地叫了2次吃不完(推介)。海南椰子雞鍋驚喜好味,真係湯同菜都有椰 子味,雞肉吾硬(推介)。凍烏冬太多粒粒(少返點會更好),烏冬口感夠,

刺身新鮮好味,特別是大蝦,多肉又吾梅,三文魚一般,泰汁蝦醬汁好味,最後我地叫了2次吃不完(推介)。海南椰子雞鍋驚喜好味,真係湯同菜都有椰 子味,雞肉吾硬(推介)。凍烏冬太多粒粒(少返點會更好),烏冬口感夠,味道吾錯。
燒物都夠熱同新鮮,雞翼都做得出色好味(男人話推介必食)。天婦羅炸得吾錯,夠薄身,但太太油了...吃少少已夠。鴨舌炒得香口,但偏咸。而焗蠔 就一隻夠啦,汁太多,蠔細都差不多見吾到。
蟹粥(男人話推介必食)好香口,材料夠,夠熱好味,但冇咩蟹味似粟米粥,話另一間大喜屋做得出色一點。芝士波同芋波味道普通,夠熱同吾油。魚湯偏 淡,但魚夠滑。燒菠蘿燒得香但甜度甜到有點覺得另加糖份落去燒。
甜品都係4款選擇加milk top,日本咖啡雪條,日本甜筒杯或推介雪糕一杯,任食甜品正常好味,吾差。而milk top係朱古力和另外叫左日本咖啡雪條,作為最後晚餐之終結。

總結:味道和質素以$218黎講都抵,但講真佢時間上要準時走同感覺比人實在太趕時間,令到吾可以舒服咁食野。同位置太迫,如果左右桌放了食品, 中間真係好難進出入。

2015-06-23
  • 刺身