2015-05-19 7868 瀏覽
難得今日放假,出左去尖沙咀行街,再同幾個朋友食放題。尖沙咀有很多放題選擇,大喜屋聽聞不錯,於是去左試下。我地先叫左幾款刺身,三文魚,希靈魚,甜蝦等,三文魚的油脂分佈幾好,而且三文魚刺身每件都夠厚,食落幾有口感。另外果幾款刺身食落新鮮,沒有雪味,食落香甜而且賣相一流,刺身盤上還帶有精美的裝飾。另外我地仲叫了鹽燒鯖魚,鹽燒鯖魚味道不錯,而且燒的時候,火候控制得很好,醃的時候,調味品放既分量適中,因此鯖魚的鮮味不會被蓋過。做得不錯的還有焗廣島蠔,味道不錯,聞落幾香, 蠔的鮮味仍然keep 到。另外,我地仲叫左一客燒菠蘿,食落清甜多汁。總括而言,大喜屋性價比高,服務有質素,放題整體水平高。值得再去品嚐。
2015-04-24