2015-11-01 11788 瀏覽
上星期六到龍堡國際食lunch buffet. 原本兩星期前confirm訂左10月10日,但咖啡室話額滿無位,這已令我有點不滿, 不過我心中仍抱著可能很受歡迎的心態一試,而且有coupon, 可惜卻令我大失所望。首先,食物的質素奇差, 沙律唔夠新鮮,涼伴也唔新鮮。而熟食方面,煎魚太煋,水餃皮太厚,湯品味精超重,飲完之後很口喝。其次,品種唔多, 一般的生蠔,串燒等都欠奉,炸物只有炸蝦,炸芝士丸。壽司和刺身只得一,兩款, 熟食只有炒飯,魚蛋,菜膽燴菇等,而其中橙味燴鴨一點橙味都無。如果只是食中菜菜色,到一般酒樓都有,而且比這間好味好多,何必要花錢來這間食? 最後, 這兒服務態度亦 「令人難忘」,甫入餐廳,因為早到了,即被經理呼喝叫住,其實對方只需回應便可,無需叫喝。自問當日我和屋企人穿著打扮都算得體,唔明白為何對方要呼喝。另外,問侍應菜式名稱時 (因為部分並沒有註明),十問九唔應,服務質素有待改善。 不過試過這次之後,我想我以後都唔會再來。
其次,品種唔多, 一般的生蠔,串燒等都欠奉,炸物只有炸蝦,炸芝士丸。壽司刺身只得一,兩款, 熟食只有炒飯,魚蛋,菜膽燴菇等,而其中橙味燴鴨一點橙味都無。如果只是食中菜菜色,到一般酒樓都有,而且比這間好味好多,何必要花錢來這間食?
橙汁燴鴨
蟹籽三文魚