2016-07-20 98 瀏覽
大病初癒,之前日日都要介口又無胃口食野,真係好慘呀 而家終於好番,仲唔係時候食番D重口味o既野~~午市除左大餐牌,仲有好多優惠組合,我地今日叫左兩個餐再加個飯,套餐$58包含一小吃同一涼菜套餐加$8有品牌椰子汁加$10就有鮮榨果汁,老公揀左西瓜汁,夠晒消暑手拍青瓜 ($18)呢個青瓜好抵叫,$18大大碟,酸酸地作為開胃菜岩晒川式口水雞 (套餐)唔好以為套餐就會細碟,呢個口水雞份量十足,辣度岩岩好,可以話係香多於辣,雞件都做得幾滑蒜泥白肉 (套餐)呢個就無口水雞份量咁多啦,有三大片再加青瓜墊底,有好多蒜泥,食完真係要清潔好個口先好同人講野呀功夫紅油抄手 (套餐)再次份量十足,每粒抄手都好大粒,餡料大多為豬肉,醬汁都一樣係辣度剛好,只係鹹左少少黯然銷魂炒飯 ($88)傳說中o既黯然銷魂飯竟然係度出現!? 唔試下佢點得呀~ 哈哈 炒飯炒得夠乾身,粒粒分明,微辣,蝦都俾得唔少,唔錯唔錯芝麻湯丸 (套餐)既然套餐有得揀甜品,就當然要俾佢作為呢餐o既句號啦,湯丸皮如果薄番少少會好d,湯如果用薑湯水或者桂花湯就更好啦本身我個人其實唔算好食得辣,但食左咁多樣四川食品我都無問題,呢間餐廳應該有調較過辣
大病初癒,之前日日都要介口又無胃口食野,真係好慘呀
而家終於好番,仲唔係時候食番D重口味o既野~~
套餐加$8有品牌椰子汁
加$10就有鮮榨果汁,老公揀左西瓜汁,夠晒消暑
手拍青瓜 ($18)

呢個青瓜好抵叫,$18大大碟,酸酸地作為開胃菜岩晒
川式口水雞 (套餐)

蒜泥白肉 (套餐)

功夫紅油抄手 (套餐)

黯然銷魂炒飯 ($88)

炒飯炒得夠乾身,粒粒分明,微辣,蝦都俾得唔少,唔錯唔錯
芝麻湯丸 (套餐)

本身我個人其實唔算好食得辣,但食左咁多樣四川食品我都無問題,呢間餐廳應該有調較過辣度去迎合香港人口味,岩晒我呢d唔食得辣又想食四川菜o既人
2016-07-10