2014-08-05 4592 瀏覽
為左打破"尖沙咀區食貴飯"既宿命, 今日黎到赫德道既呢間炸豬扒店~好好彩地1點正落到去地庫既餐廳, 唔使等位 唔使諗咁多--$50炸豬扒飯餐丫唔該 果然係同MENU圖一樣樣~有塊大豬柳, 一大碗珍珠白飯, 味噌湯, 同埋自己磨黑白芝麻~今次選擇唔磨碎D芝麻, 直接灑上飯面, 令食白飯既同時加少少芝麻香 望一望周圍先知, 原來呢個50蚊炸豬柳飯餐, 為左要KEEP住水準, 由今日開始會限量30碗(!!)哇真LUCKY 講返塊豬扒, 佢唔同出面咁層炸粉又厚又冇味, 佢似係同正宗天婦羅粉咁, 一塊塊既~~我覺得最正既食法就係--點一層豬扒汁-->即刻擺落口, 0個種冰火既感覺再加勁級酥脆!!!!!!平時成日本野, 通常味噌湯對我黎講都係做擺設裝飾而已..但當我"係咁E"用筷子睇下D料時--真係嚇親!!豆腐?冇. 海帶?冇. 咁有D咩?--有甘筍, 牛篣, 大蔥, 白蘿蔔, 仲有魔芋同豬肉!!!!!真係唔試佢唔得喇~成個湯好香甜又濃味~正!!好快速地將成個餐食完之後..要KO埋d手切椰菜喇~椰菜絲本身係冇咩特別既, 但係加埋日式芝麻醬.......真係不得了!!仲要係食完可以
好好彩地1點正落到去地庫既餐廳, 唔使等位

唔使諗咁多--$50炸豬扒飯餐丫唔該

哇真LUCKY
炸豬柳
平時成日本野, 通常味噌湯對我黎講都係做擺設裝飾而已..
但當我"係咁E"用筷子睇下D料時--真係嚇親!!
味噌湯
豆腐?冇. 海帶?冇. 咁有D咩?
真係唔試佢唔得喇~成個湯好香甜又濃味~正!!

好快速地將成個餐食完之後..要KO埋d手切椰菜喇~
手切椰菜配芝麻醬
仲要係食完可以再fill---呢個時候, 魔鬼黎喇~"菜黎者~食多d唔緊要既~~~"
咁..我地2個人就ko左2大盤手切椰菜絲喇~~~

最後真係捧住個肚走~承惠55大元~(已加一
2014-08-04