今日約寶貝一齊去早lunch!一心諗住飲唐茶~慢慢吹下水~!寶貝見意去呢到~佢話有人介紹唔錯咁話~我就緊係全力支持啦~可以試新野~一上到去 24樓咁高~真有少少興奮~可惜二人枱冇近窗位~一坐下~感覺到空調勁細~滿以係我自己行得急所以有點熱~坐多陣諗住心靜自然涼~雅致的杯碟,銀熱水壺, 成個環境感覺好高貴~我正享受呢種氣氛服務員就黎為我地SET枱~但感覺就好粗魯,唔知係咪我地個樣唔夠高雅,所以佢地要稍為配合?! ~_~睇睇張菜單~點心款式唔算多~但係D名都几特別,估到係乜野樣,但都希望一試炸蝦餃 - 廚師推介我地當然要支持一下LA!!傳說話即點即炸,真係冇呃人~真係熱到辣咀~! 炸過蝦餃皮入口覺得好硬.咁都正常,但係入面D饀料因為炸過的關係變得好乾身,失去左蒸餃的鮮味燒賣 - 賣相好怪...白白的豬肉上加上一粒暗紅色的杞子~入口感覺一般,唔夠鮮味~唔知係咪冇加豬油呢~好清啖~蘿蔔糕 - 果然係特純蘿蔔糕,食入口一D肉味都冇~而且仲勁多粉~冇味~失望~梅菜排骨飯 - 梅菜排骨本身混埋好入味~相信醃製左一段時間~之後加喺熟飯上,上枱~飯有飯味但就冇乜梅菜排骨好夾~叉燒腸 - 腸粉皮面掃左薄薄
一上到去 24樓咁高~真有少少興奮~可惜二人枱冇近窗位~
叉燒腸 - 腸粉皮面掃左薄薄的油,好晶亮通透~包住半肥瘦的叉燒,睇落好唔錯~一入口就覺失望~一D溫度都冇~!伴住兩條涼涼的菜心~真係唔知佢想點...
牛肉球 - 入口有少少暖意,帶著輕輕的牛肉味~一般出品,, 唔會有特別要求的點心
飲飽食醉又傾左兩句,唔知係咪我地個樣唔夠高貴,所以服務員冇點刻意過來為我地加水,
見佢地咁,氣溫又咁高~都係埋單走人
總括黎講..算係見識過佢的出品~可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步

題外話/補充資料: 店舖的洗手間設備當令人滿意~~女厠有兩大格,乾淨又唔迫,仲有D擺設!!有足夠的通風系統 ,整體令人滿意~
2014-03-12