2014-08-10 4188 瀏覽
雖然一早預訂了,但還是要等差不多15分鐘,食好野似乎是要點耐性。餐牌有幾個,有套餐餐牌,主餐牌,飲品餐牌,甜品餐牌,還有幾個月便會轉一次的“今期推介”餐牌。今期推介餐牌是懷舊食品。要在裡面搵食物,真的要花上些少時間。頭盤:清爽正:名字有點趣怪,其實就是3款冷盤: 鮑魚,青瓜,海折頭。3款食物都是少少醋+麻油拌勻,清清地又有口感,又有鮑魚,顯得格外高貴。沙律拌生牛肉:又是酸酸甜甜的沙律,但配上一片片薄燒牛肉,對沙律的感覺又不同了。腐皮准山: 很有驚喜,腐皮是厚厚的,准山又切成一片片細細塊,再配上大量芝麻醬,好好味呀,而且芝麻醬中似乎是加了酸醋,又是開胃醒神的食物。經過一輪酸醋洗禮,愈食愈肚餓 主菜:化皮乳豬: 原先是想order脆脆bb豬,但份量太少,完全唔夠分,所以order了這個,相比之前食過的脆脆bb豬,這個比較油,但脆度10足,而且細細件,一口豬咁。限時紙包骨: 懷舊菜式,打開紙張,啖啖肉,完全無骨,而且汁好似鎖哂係肉入面咁,好正。蘿蔔抆鱔: 蘿蔔好林,鱔大大舊,但略略咸了一點。得賞素願: 齋菜一碟,無咩特別。整體食物都好精緻,但主菜是油了一點,有待改善。

頭盤:

經過一輪酸醋洗禮,愈食愈肚餓

主菜:

蘿蔔抆鱔: 蘿蔔好林,鱔大大舊,但略略咸了一點。

得賞素願: 齋菜一碟,無咩特別。

整體食物都好精緻,但主菜是油了一點,有待改善。

2014-08-09