2019-01-22 1461 瀏覽
呢個舖位1年內都轉過2、3次手,而呢間係我見到咁多次以黎比較多人食既一間!今次呢間主要食串串火鍋,以我知道串串火鍋係內地都興左一段時間,但係因為自己仲未有時間北上的關係,所以一直未有試過。今晚終於相約朋友黎到呢間火鍋店試下!火鍋店除了可以單點外,還有$260/位任飲任食,照睇應該任食係會抵D既,所以就決定任食。餐廳不算好大,所以走廊出入位比較窄,要大家互相禮讓。坐低後店員給予我們圍裙及講解一下那些可以任飲任食。我們點了鴛鴦湯底,麻辣小辣及藥膳鍋。呢度的麻辣小辣都幾辣,鍋裡面有好多辣椒。藥膳湯底相對比較清甜,都唔錯!食物方面是自行到雪櫃取的,櫃內有多款唔同食物可揀選,串串的都有20至30款,種類繁多。而沒有串起的都有多款可選擇,還有菜類及粉麵類。這裡有一些火鍋配料係香港其他的火鍋店見唔到的,例如豬腦、蛋餃,這些通常都會在內地才見到!而飲品亦引入內地的,如天地一號蘋果醋、椰汁、酸梅汁、加多寶!有椰汁可以揀選實在太好,因為麻辣湯底食下食下都真係幾辣,係解辣既良伴。總括黎講,餐廳地方雖然有點淺窄,但店員都好有禮貌而且好快就會幫手落單,食物種類好多,跟本係唔會食得哂!飲品雖然唔太多選擇,但係好適
今晚終於相約朋友黎到呢間火鍋店試下!

總括黎講,餐廳地方雖然有點淺窄,但店員都好有禮貌而且好快就會幫手落單,食物種類好多,跟本係唔會食得哂!飲品雖然唔太多選擇,但係好適合係呢間成都火鍋店入面,因為全部都係內地的飲料,如果有機會要再黎食辣過過癮!
2019-01-17