2016-05-26 380 瀏覽
朋友介紹話有間新開的打邊爐有冬瓜鍋幾特別,所以佢今日專登同我一齊去試下佢,今日大約8點到,我地2個人坐四人位都勁舒服而吾迫,感覺幾好,今次黎當然我地食返冬瓜鍋啦,而我地再叫左吾同的食物大約食到10點半先走,每人放題我地選擇$248款,都有不同款式選擇而都新鮮,而且最好係以粒黎計,自己想食幾多寫幾多,吾會浪費食品,當然仲有甜品滯,最後我地超飽地離開!~黎到有6款醬汁選擇,但最後都冇咩食到,因為這裡食品新鮮都不太需要醬汁。飲品方面以汽水為主,但我同朋友不飲凍飲關係,我地最後飲熱茶。因為見到另加有韓國海膽食而都係$120左右,所以叫了一板黎試下,食落去味道都濃而沒有太大股吾新鮮感覺,都不錯。見到佢地有丸都好特別,所以每款都叫了一些,薑汁皮蛋牛丸味道濃而好香皮蛋香,芝士牛丸勁多芝士係入面,所以食這些醬爆要小心點。朋友之後仲見到鵝肝牛丸,從未見過所以叫左2粒,原來仲要係手打牛丸加鵝肝,食落去一口鵝肝油已經流出黎,之後見到大粒鵝肝係入面,牛肉有口感加上鵝油原來味道更濃更香添。而佢其他丸都味道不錯,我地都叫左魚滑,好有口感而彈口,魚滑必食。之後見到有刺身十分開心,但因為朋友吾食生食品所以只有我自已獨
之後見到有刺身十分開心,但因為朋友吾食生食品所以只有我自已獨食…..大約今次叫了5款刺身,食落去好新鮮冇雪味,三文魚食落魚脂都不少,北寄貝有口感不錯。
牛肉因為叫$248關係,以為會係求其普通牛肉,點知黎到牛肉薄得黎有點牛肉脂十分漂亮,之後煮一煮就可以食,牛肉味勁香而保持到牛脂好味,而且因為薄身關係完全吾硬仲保持到軟身,最後我地一人一碟絕對吾過份。
原來仲有小食,有辣有吾辣(卤水和麻辣),今次叫左海帶和皮蛋先,食落味道夠麻辣而香口,辣度滲入十分出色,皮蛋夠香而海帶吾淋有口感。
女仔當然最愛吃菜,我地叫左個自制菜盤…哈哈…菜都新鮮而份量剛好,而響鈴雖不是新鮮炸但都有點脆口而吾油都可以。
甜品都有5款選擇,沒有什麼雪糕,但這5款已十分吸引度極高。芒果布甸好有原有芒果味,完全吾假。奶凍有口感而香牛奶味,朱古力都滑身,但有少少酒味,本人就麻麻。心太軟必食,香朱古力味而吾硬身,流出軟軟的朱古力醬,有微溫,份量不大,一人一個絕對吾過份。
2016-05-25