2017-12-20 164 瀏覽
我本身住喺將軍澳,知道Popwalk 呢度開咗新商場. 而且有好多新餐廳。見到原來有韓國燒烤雞食,已經期待左好耐啦。終於新店開張呀!其實由地鐵站c出行過去都好方便,可以直接穿過橋來到popwalk. 餐廳好大好靚有一個好大嘅大電視播放韓國歌。強烈節奏感的韓國歌加上好睇的舞蹈再一邊食韓國烤感覺,多重滿足感啊! 像去了明洞。打開Menu睇話有好多雞味道選擇,好像是蒜香,甜酸辣原味都齊哂!啊而且每一碟都是一整隻雞食唔晒可以打包返屋企留返夜晚食。今次我哋試咗一隻咖喱蜜糖烤雞,味道梗係冇得彈啦!咬落口即刻有雞汁出嚟好Juicy. 而且雞皮好趣好香口,加上有夾有膠手套食得好乾淨!另外見到佢啲壽司卷同埋蛋捲Menu張相好靚,於是乎叫咗一客特色蛋捲食。冇令我地失望呀,食物上枱同張相一樣咁靚!而且用料十足,一個蛋捲都可以好多人食啦啊。最後飲品有酒精類飲品亦有非酒精類。點了shark blood and somberspy apple cider .. 嘩 兩杯飲品都好大杯!可以兩個人飲一杯!條shark 剩係拎黎影相都值回票價啦!咁特別嘅飲品去邊度搵呀!somberspy apple cider 有一大
而且用料十足,一個蛋捲都可以好多人食啦啊。最後飲品有酒精類飲品亦有非酒精類。點了shark blood and somberspy apple cider .. 嘩 兩杯飲品都好大杯!可以兩個人飲一杯!條shark 剩係拎黎影相都值回票價啦!咁特別嘅飲品去邊度搵呀!somberspy apple cider 有一大杯刨冰,一路飲一路有cider 倒落去... 好得意!
最後埋單總價係541! 我地一家四口去食都棒住個肚出返黎!一人$100鬆啲咋!咁高質素嘅食物同埋餐廳係將軍澳真係唔多啊!一定要再嚟食先得!