2014-01-30 2084 瀏覽
台灣過江龍繼光終於殺到黎香港狙擊豪大大!豪大大啲水準越黎越差,繼光有望殺出一條新血路!就地理位置黎講,位於坑口既連理街商場,對於我呢個住調景嶺既人黎講也未免太方便了吧,兩個站就到,不過住得徧遠的食家就要山長水遠來嚕。由於太近既關係,星期二專登趁下午無咁多人既時候幫襯。間舖其實都幾易搵,門面唔算好大,非常整齊。對豪大大感到失望的話不妨試試這個!沒有油煙味,買左炸雞唔洗等到汗流浹背好似豪大大係旺角個間分店,舖面唔大,等個時又逼又唔舒服,實在唔太愉快。呢一次係商場入面等,舒服好多。繼光香港店的炸雞及其他食品均沿用台灣配方,好似香香雞會先用醃料醃製,再配上有中藥成份既調份粉,食起來好特別。其他食物我都頗有興趣,好似杏鮑菇咁。雖然食物選擇唔係好多,得4款,同埋三款飲品。不過我相信每人也是為香香炸雞而來的。服務員好好禮貌,但無笑容,純粹係公式化到極既禮貌。但佢都體貼話麻煩等一等5-10分鐘。一路望住雞件在炸鍋裡翻滾,我雙眼都已經發光~~~香味不斷飄出,等(忍)左7分鐘到,終於炸好啦!!!三位店員同時講左一句普通話咩「……出爐囉!」老實講睇得到佢地既團結性唔高,講得唔齊又細聲,客人根本唔係好聽得到佢
對豪大大感到失望的話不妨試試這個!
沒有油煙味,買左炸雞唔洗等到汗流浹背

一路望住雞件在炸鍋裡翻滾,我雙眼都已經發光~~~香味不斷飄出,等(忍)左7分鐘到,終於炸好啦!!!三位店員同時講左一句普通話咩「……出爐囉!」老實講睇得到佢地既團結性唔高,講得唔齊又細聲,客人根本唔係好聽得到佢地講咩。
出爐後,另一位店員細心咁擺啲香香雞上磅~去計算有幾多g,好似話要有均一既份量先可以俾客人,呢層係做得唔錯,公平少少嘛。
諗住反到屋企先食,點知由坑口搭車反屋企期間,啲香味係咁飄出黎,仲要係勁香個隻,搞到我有點尷尬,拿拿淋反到去,打開個袋,陣香味真係好銷魂啊(≧∇≦)(≧∇≦)(≧∇≦)我嗌左中辣,一啖食落去,都有啲辣,辣過豪大大,掩蓋左調味粉既味。老實,我唔推介各位叫太過辣,因為會連雞件既味道都食唔到。雞件既皮肉唔會分離,雞肉既紋理分明,嫩滑既雞肉保留住一定既肉汁,好味!
5 分鐘 (外賣自取)
  • 香香炸雞