2009-11-06 188 瀏覽
說真的我沒有食過口水雞今日特地叫一叫黎試試看打食評之前見到係此店的招牌菜..感覺更差引用至某位師兄:「另外的口水雞飯也是看頭十足,這個三十六元的套餐竟然也有近四分之一隻大雞,還要是有雞脾吃,夫復何求,雞脾肉也算嫩,雞胸也不嚡口,但是雞味也是沒有可能有的了,而且吃口水雞,也不是首重雞味吧,說到那味道,確真是有點怪,那些紅油是接近橙色的油,而在上也撤了一些花生碎,也許真的是不太地道了,而且未能給我感受到口水雞內,應有香辛的層次感,好的口水雞,應該是入口初甜,其後帶辣但不嗆喉,今天沒有以上的感覺,而香麻的感覺也沒有,看在只是三十六元的價錢,也沒有什麼好怪的了。」三十五蚊有前菜四只煎餃+主菜口水雞(大辣)+白飯同餐飲我個人係覺得幾平下既平日都係食開煲仔飯同扒飯唔錯所以今日特地豪一下..點知出事煎餃之後已經試過一如以往..中蕉了唔知係邊間急凍店的來貨皮厚粉多肉味無煎左香口d都覺得差水煮唔知又有咩口感啦白飯我肯定佢整定既一早飯的表面乾巴巴..涼的內裏才有番新鮮既感覺唔駛咁有效率呀都要講求新鮮掛...豆漿我當然無得彈我覺得除非係即製否則all the same的主菜口水雞..好大碟脾胸位都好齊..接
說真的我沒有食過口水雞

白飯我肯定佢整定既一早
飯的表面乾巴巴..涼的
內裏才有番新鮮既感覺
唔駛咁有效率呀
都要講求新鮮掛...

豆漿我當然無得彈
我覺得除非係即製
否則all the same的

主菜口水雞..好大碟
脾胸位都好齊..接近半隻..女仔唔會食得晒
同時佢係涼的
應該係水煮待涼切件上的
再加上辣又唔係好辣 咸又唔係好咸 香-我無鼻塞但係嗅不到 既汁
加埋小小花生碎~ko

衞生特意一提