2016-08-22 5948 瀏覽
瑞士餐廳,第一次幫襯要數返8-9 年前... 當時係我同babe 唔記得幾多週年去食,自此之後,基本上每隔3-4個月我地都會返黎幫襯那麼多年來,本身我無寫食評既習慣;但時間越耐,感覺打手多了很多。我希望能盡一點棉力,寫一些真實食客的感覺,等大家可以知道一間餐廳真實既"食力", 而唔係睇完幾廿篇之後原來成堆都係打手 🤔瑞士餐廳,第一次幫襯時有嗌芝士火煱。但食過一次之後,就覺得無乜特別。芝士是很香,食落也很美味,但配料就有啲失色 - 碟蔬菜配芝士火煱有點怪;法包又唔係好好食... Anyway, 其實我地最欣賞,就係佢地既牛仔肉配薯餅同埋香蕉船!先講牛仔肉配薯餅,牛仔肉有咬口、菇菇好香,脆脆地既薯餅配埋個汁,好食到停唔到手 👍🏻香蕉船既杏仁片加花生粒,再配雪糕同cream, 啖啖都好豐富再者,佢地既烘芝士、ham platter、牛仔腸薯餅同chocolate fondue 都係好出色。建議可以一班人去,可以試多啲款式。同埋因為個度啲位都比較近,私私細語係有啲難度

牛仔肉配薯餅
青口